Τεχνολογία & Επιστήμη

Meteo: Κάτω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα η θερμοκρασία τον Νοέμβριο

Καταγράφηκε ως ο δεύτερος ψυχρότερος από το 2010

H μέση τιμή των μέγιστων ημερήσιων θερμοκρασιών κατά τον φετινό Νοέμβριο κυμάνθηκε λίγο κάτω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα στις περισσότερες περιοχές της χώρας (σε σχέση με τον μέσο όρο της περιόδου 2010-2019), σύμφωνα με το δίκτυο των 53 μετεωρολογικών σταθμών του meteo.gr του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (Ε.Α.Α).

 Καταγράφηκε ως ο δεύτερος ψυχρότερος από το 2010

Συγκεκριμένα, στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη ο φετινός Νοέμβριος καταγράφηκε ως ο δεύτερος ψυχρότερος από το 2010. Στην Αθήνα, η μέση μηνιαία τιμή απόκλισης της μέγιστης θερμοκρασίας ήταν -0,6°C, με 15 από τις 30 ημέρες του μήνα να είναι κάτω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα. Στη Θεσσαλονίκη, 19 ημέρες του μήνα ήταν κάτω από τη μέση τιμή της περιόδου 2010-2019, όπου η μέση μέγιστη θερμοκρασία του μήνα κυμάνθηκε κατά 0,9°C κάτω από τα κανονικά επίπεδα.

 Είναι σημαντικό να σημειωθεί πως για την Κρήτη ο Νοέμβριος του 2024 είναι ο πρώτος μήνας που καταγράφηκε με θερμοκρασίες κάτω από την μέση τιμή της περιόδου 2010-2019, μετά από 16 συνεχόμενους μήνες με θετικές αποκλίσεις (από τον Ιούλιο 2023).

Related posts

“Ο κορωνοϊός δεν θα μας απασχολεί σε έναν χρόνο”

4press

Κομισιόν: Φτώχεια και ερημοποίηση στις μισές περιοχές της Δυτικής Ελλάδας

4press

Ψηφιακή επανάσταση: Γνήσιο της υπογραφής με ένα κλικ – Τέλος στην ταλαιπωρία μετά από έναν αιώνα

4press