Υποχωρεί η κακοκαιρία που έπληξε τις προηγούμενες ημέρες τη χώρα, με βροχές, χιόνια και τσουχτερό κρύο σε αρκετές περιοχές.
Ο καιρός, μετά το σύστημα από την Κριμαία που επηρέασε τη χώρα μας, αρχίζει σιγά σιγά να καλυτερεύει και σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του Open, Κλέαρχο Μαρουσάκη, την Πρωτοχρονιά αναμένονται ήπιες καιρικές συνθήκες.
«Από τη Δευτέρα και κυρίως την Τρίτη πάμε σε βελτιωμένες, σε ήπιες καιρικές συνθήκες. Όπως όλα δείχνουν, η αλλαγή του χρόνου αλλά και η Πρωτοχρονιά θα γίνει με πολύ καλό καιρό και άνοδο του υδραργύρου. Περιμένουμε να φτάσει στη νότια Ελλάδα κοντά στους 16-17 βαθμούς Κελσίου», είπε στο κεντρικό δελτίο.
Περιορίζεται στο Αιγαίο η κακοκαιρία την Κυριακή
Για την Κυριακή, η ΕΜΥ προβλέπει στην ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες, την κεντρική και ανατολική Στερεά, την ανατολική Πελοπόννησο, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα, παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο και στα θαλάσσια- παραθαλάσσια μεμονωμένες καταιγίδες.
Τα φαινόμενα από το απόγευμα θα περιοριστούν στο Αιγαίο.
Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Κρήτης και πιθανόν ασθενείς χιονοπτώσεις τις πρωινές ώρες στα ορεινά της Εύβοιας και της ανατολικής Στερεάς. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός με λίγες πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 3 με 4 μποφόρ, στα ανατολικά 5 με 7 και στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση από το μεσημέρι.
Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 09 με 11 βαθμούς, στο Ιόνιο και τα Δωδεκάνησα τους 13 με 14 βαθμούς και στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα τους 11 με 13 βαθμούς Κελσίου. Τις πρωινές ώρες στα ηπειρωτικά θα σημειωθεί κατά τόπους παγετός πιιθανώς τοπικά ισχυρός.
Η πρόγνωση καιρού από την ΕΜΥ για την Κυριακή
ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στα ανατολικά και τα βόρεια. Πιθανότητα για ασθενείς χιονοπτώσεις τις πρωινές ώρες στα βόρεια ορεινά. Βελτίωση του καιρού από το απόγευμα.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6, στα ανατολικά πρόσκαιρα τοπικά έως 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 04 έως 11 βαθμούς Κελσίου.