Ειδήσεις Πολιτική

Γιώργος Αυτιάς: «Επιβεβλημένη η συνέχιση του Ταμείου Ανάκαμψης»

O Γιώργος Αυτιάς εξήγησε τους λόγους για τους οποίους είναι απαραίτητη η συνέχιση του Ταμείου Ανάκαμψης.

Με απόλυτο και σαφή τρόπο ο Ευρωβουλευτής της ΝΔ Γ. Αυτιάς, μιλώντας στην Επιτροπή Προϋπολογισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο, τόνισε ότι είναι απαραίτητη και αναγκαία η συνέχιση του Ταμείου Ανάκαμψης και μετά το 2026, οπότε και λήγει.

Ο Έλληνας ευρωβουλευτής υπογράμμισε, ότι το ταμείο στήριξε σειρά υποδομών και μέχρι τώρα στην Ελλάδα έχει καταβάλλει σχεδόν 20 δις, ενώ αναμένονται ακόμη 9,5 δις για το 2025.

«Δεν πρέπει να χαθεί ούτε 1 ευρώ» είπε ο κ. Αυτιάς, ενώ ο Επίτροπος Συνοχής και Μεταρρυθμίσεων Raffaele Fitto τόνισε, ότι οι χώρες πρέπει να τρέξουν και με ευελιξία να πετύχουν όλους τους στόχους του προγράμματος.

Μη συνέχιση του ταμείου, επισήμανε ο Γ. Αυτιάς, θα επιφέρει νέα ελλείμματα σε πολλές χώρες, οι οποίες έχουν πραγματοποιήσει εμπροσθοβαρείς οικονομικές κινήσεις. Χωρίς τους πόρους του ταμείου θα αναγκασθούν να καταβάλουν αυτά τα ποσά από τους κρατικούς προϋπολογισμούς τους.

Related posts

Aντίο στην Δέσποινα Παπαφιλοπούλου από την Κοινωφελή του Καρναβαλιού

4press

Το μήνυμα Δημάρχου Ανδραβίδας-Κυλλήνης Γ.Λέντζα για τους επιτυχόντες των Πανελλαδικών εξετάσεων

4press

Το Lockdown τις Άγιες μέρες των Χριστουγέννων το 2020 ξεπερνάει την εποχή της Τουρκοκρατίας – Ιερείς πάνε κρυφά σε σπίτια για να κοινωνήσουν πιστούς

4press