Social Media Τοπικές Κοινότητες

Τοποθέτηση νέων στεγάστρων σε στάσεις λεωφορείων σε 13 σημεία του Δήμου Δυτικής Αχαΐας

Ολοκληρώθηκε η εγκατάσταση έξυπνων στεγάστρων στις στάσεις λεωφορείων σε 13 σημεία του Δήμου Δυτικής Αχαΐας, προϋπολογισμού 48.488,96 ευρώ που χρηματοδοτήθηκε από το πρόγραμμα «Φιλόδημος».

Τα νέα στέγαστρα είναι σχεδιασμένα με γνώμονα τη λειτουργικότητα, την ασφάλεια και την ενεργειακή απόδοση, περιλαμβάνοντας φωτισμό LED, φωτοβολταϊκά πάνελ, σύγχρονα καθίσματα, θύρες USB για φόρτιση ηλεκτρονικών συσκευών και ηλεκτρονικές πινακίδες με πληροφορίες δρομολογίων σε πραγματικό χρόνο. Παράλληλα, παρέχουν απρόσκοπτη πρόσβαση σε άτομα με κινητικές δυσκολίες.

«Ο Δήμος μας συνεχίζει να επενδύει σε έργα που εκσυγχρονίζουν τις υποδομές και ενισχύουν τη λειτουργικότητα σε όλες τις δημοτικές μας κοινότητες. Σκοπός είναι η βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των συνδημοτών μας, οι οποίοι έχουν δικαίωμα σ’ ένα αναβαθμισμένο, ασφαλές και σύγχρονο περιβάλλον. Τα στέγαστρα που εντάσσονται στη γενικότερη στρατηγική για τη μετάβαση σ’ ένα μοντέλο βιώσιμης κινητικότητας προσφέρουν ασφάλεια στην αναμονή του επιβατικού κοινού που επιλέγει για τις μετακινήσεις του τις δημόσιες συγκοινωνίες. Την ίδια ώρα, όμως, διεκδικούμε αναβάθμιση των δημόσιων συγκοινωνιών με ενίσχυση των δρομολογίων, ώστε να εξυπηρετούν το σύνολο των αναγκών της τοπικής μας κοινωνίας», δήλωσε ο Δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας, Γρηγόρης Αλεξόπουλος.

Το έργο υλοποιήθηκε από την εταιρία Top Vision, η οποία πρωτοπορεί στον αστικό εξοπλισμό, προσφέροντας αναβαθμισμένες συνθήκες αναμονής και μεγαλύτερη άνεση στους επιβάτες.

Related posts

Τρεις συναυλίες το Σάββατο 21 Ιουνίου σε Νέο Δημαρχείο Πατρών, Μαιζώνος και Τριών Ναυάρχων

4press

Υποψήφια με τον Γρηγόρη Αλεξόπουλο η Ράνια Βεσκούκη- Μαρινοπούλου

4press

Τσικνοπέμπτη με τις μπούλες στην πλατεία Παπαγιαννοπούλου από τον Δήμο Δυτικής Αχαΐας

4press