Διοικητικές Κυρώσεις σε Δύο Περιοχές για Παραβίαση της Νομοθεσίας
Διοικητικά πρόστιμα ύψους 1.875 ευρώ επιβλήθηκαν προχθές από ανακριτικούς υπαλλήλους της ΔΙ.Π.Υ.Ν. Αχαΐας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λεχαινών σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις παράνομης καύσης φυτικής βλάστησης.
Η πρώτη περίπτωση αφορά ημεδαπό στην περιοχή Πιτίτσα του Δήμου Πατρέων, ο οποίος παραβίασε την ισχύουσα νομοθεσία πραγματοποιώντας καύση υπολειμμάτων φυτικής βλάστησης. Παρόμοιο πρόστιμο επιβλήθηκε το Σάββατο σε ημεδαπό στην Κοινότητα Λάππα του Δήμου Δυτικής Αχαΐας, για καύση φυτικής βλάστησης.
Οι αρχές υπενθυμίζουν ότι οι συγκεκριμένες ενέργειες ενέχουν σοβαρούς κινδύνους για την πρόκληση πυρκαγιών, ειδικά κατά την αντιπυρική περίοδο, και καλούν τους πολίτες να συμμορφώνονται με τη νομοθεσία για την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος.