Ειδήσεις

Ο Τραμπ μειώνει τους δασμούς στην Κίνα στο 80%

O Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε χθες ότι αναμένει να υπάρξουν ουσιαστικές διαπραγματεύσεις μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας για το εμπόριο μέσα στο Σαββατοκύριακο.

Μείωση των δασμών που έχουν επιβληθεί στην Κίνα προανήγγειλε ο Ντόναλντ Τραμπ μέσω ανάρτησής του στην πλατφόρμα Truth Social, κάνοντας λόγο για μείωση έως και το 80%.

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ είχε ήδη αφήσει ανοικτό το ενδεχόμενο μείωσης, δηλώνοντας σε ερώτηση δημοσιογράφων ότι «δεν μπορείς να πας πιο πάνω – είναι ήδη στο 145%, άρα ξέρουμε ότι θα πέσουν».

Κατά την ανακοίνωση της εμπορικής συμφωνίας με τη Βρετανία, ο Τραμπ υπογράμμισε ότι αναμένει φιλικό κλίμα στις διαβουλεύσεις ανάμεσα στις αντιπροσωπείες ΗΠΑ και Κίνας, οι οποίες πρόκειται να συναντηθούν μέσα στο Σαββατοκύριακο. Δεν απέκλεισε, μάλιστα, και προσωπική συνάντηση με τον Κινέζο πρόεδρο Σι Τζινπίνγκ το επόμενο διάστημα.

Ειδικότερα, ανέφερε ότι προσβλέπει σε ουσιαστικές συνομιλίες για το εμπόριο με την Κίνα, τονίζοντας ξανά πως οι δασμοί έχουν φτάσει ήδη σε πολύ υψηλά επίπεδα: «Νομίζω ότι θα είναι μια πολύ φιλική συνάντηση. Ανυπομονούν να το κάνουν με κομψό τρόπο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, σημείωσε ότι ο γενικός δασμός 10% που έχει επιβληθεί σχεδόν σε όλες τις χώρες παραμένει σε ισχύ, ακόμα και μετά την ανακοίνωση της πρώτης διμερούς εμπορικής συμφωνίας της κυβέρνησής του. Ο Τραμπ χαρακτήρισε το ποσοστό αυτό «χαμηλό» και εξήγησε πως στόχο έχει τη διόρθωση «καταχρηστικών εμπορικών πρακτικών του παρελθόντος».

Related posts

ΑΣΕΠ: Άρχισαν οι αιτήσεις για την προκήρυξη 5Κ/2023 για 775 θέσεις στα νοσοκομεία

4press

Αρκουμανέας: Από τον Μάιο χαλάρωση των μέτρων και περισσότερα τεστ

4press

Πέτσας: 40 εκατ. ευρώ προς όλους τους δήμους για τα ζώα συντροφιάς -«Κάνουμε πράξη τις δεσμεύσεις μας

4press