ΑΘΛΗΤΙΚΑ Ειδήσεις

Ναυτική Εβδομάδα 29 Ιουνίου έως 5 Ιουλίου: Η Πάτρα στο κέντρο της θαλάσσιας Ελλάδας

Από τις 29 Ιουνίου έως τις 5 Ιουλίου, η Πάτρα μετατρέπεται σε εθνικό κέντρο της ναυτικής ιστορίας και του δημόσιου διαλόγου γύρω από το ρόλο της θάλασσας στη ζωή, την άμυνα και την ταυτότητα της χώρας.

Η Κυριακή 30 Ιουνίου περιλαμβάνει αγώνες υδατοσφαίρισης για τις ηλικιακές κατηγορίες Κ13 και Κ15 στο Ανοιχτό Κολυμβητήριο ΝΟΠ. Θα ακολουθήσει επίσημος αγώνας επίδειξης μεταξύ της Εθνικής Ενόπλων και του Ναυτικού Ομίλου Πατρών, ενώ η ημέρα θα κλείσει με επίδειξη συγχρονισμένης κολύμβησης από την Ολυμπιονίκη Νόρα Δράκου, η οποία έχει μεγαλώσει στην Πάτρα και στηρίζει ενεργά την προσπάθεια διάχυσης της ναυταθλητικής κουλτούρας στην επόμενη γενιά.

Την Τρίτη 1 Ιουλίου, ο μόλος γεμίζει από νέους: τουρνουά μπάσκετ 3on3 και Mini Volley. Το πρωί, διεξάγεται επίδειξη ιστιοπλοΐας τύπου Optimist, με τη συμμετοχή παιδιών από ακαδημίες της ευρύτερης περιοχής. Παράλληλα, στην Αγορά Αργύρη φιλοξενούνται εισηγήσεις για τη ναυτική ιστορία της Πάτρας, δίνοντας έμφαση στη διαχρονική σχέση της πόλης με τη θάλασσα ως πολιτικό και εμπορικό εργαλείο.

Περιβαλλοντική δράση – τριήμερη κινητοποίηση

Από την Τετάρτη 2 Ιουλίου έως την Παρασκευή 4 Ιουλίου, η Ναυτική Εβδομάδα στρέφεται στις περιβαλλοντικές προκλήσεις. Οργανώνονται καθαρισμοί σε τρεις παραλίες:

  • Πλαζ Πατρών (2/7)
  • Άκολη (3/7)
  • Καλόγρια (4/7)

Οι δράσεις συντονίζονται από το Πολεμικό Ναυτικό και υποστηρίζονται από μαθητικές κοινότητες, οικολογικές οργανώσεις και τοπικούς φορείς. Εκτός από τον πρακτικό αντίκτυπο στην καθαριότητα των παραλιών, σκοπός είναι να διαμορφωθεί οικολογική κουλτούρα, να προαχθεί η αξία της πρόληψης και να αναδειχθεί η ανάγκη διαρκούς φροντίδας του θαλάσσιου περιβάλλοντος.

Κοινωνική συνεισφορά με πράξεις

Στο ίδιο πλαίσιο προσφοράς, την Πέμπτη 3 Ιουλίου, πραγματοποιείται εθελοντική αιμοδοσία στην Αγορά Αργύρη, σε συνεργασία με την πρωτοβουλία «ΦΛΕΒΑ». Η επιλογή της αιμοδοσίας στο πλαίσιο της Ναυτικής Εβδομάδας υπογραμμίζει ότι η ναυτοσύνη δεν αφορά μόνο πλοία και αποστολές, αλλά και την υπευθυνότητα προς την κοινωνία. Η παροχή αίματος γίνεται σε ασφαλές περιβάλλον με τη στήριξη ιατρών και αιμοδοτικών μονάδων της περιοχής.

Το φινάλε: ένταση, ενέργεια και συμμετοχή

Το Σάββατο 5 Ιουλίου κορυφώνεται η διοργάνωση. Από τις 17:00 διεξάγονται παράλληλοι ιστιοπλοϊκοί αγώνες Laser και Optimist. Στις 18:30 πραγματοποιούνται Αγώνες ΑμεΑ, δίνοντας χώρο στην ισότητα και στη δύναμη της προσπάθειας.

Στις 19:00 το κοινό θα απολαύσει επιδείξεις SUP και κωπηλασίας, ενώ στις 20:45 θα πραγματοποιηθεί η τελετή απονομών, συνοδευόμενη από θεαματικές επιδείξεις πολεμικών τεχνών (Muay Thai και Taekwondo), με συμμετοχή πατρινών συλλόγων. Το κοινό καλείται να δώσει το «παρών» σε μια βραδιά που συνδυάζει πειθαρχία, δυναμισμό και πολιτισμό.

Related posts

Οι αγρότες στα μπλόκα: «Την προδοσία πολλοί αγάπησαν, τον προδότη κανείς»

4press

Ν. Υόρκη: Κίνδυνος απόλυσης για 3.000 ανεμβολίαστους δημοτικούς υπαλλήλους

4press

Αγίου Πνεύματος: Όπου φύγει φύγει για το τριήμερο -Οι δημοφιλείς προορισμοί

4press