Ειδήσεις Σκέψεις

Γάζα: Απελευθερώθηκαν και οι 20 Ισραηλινοί όμηροι

Η Γαμάς στέλνει πίσω στο Ισραήλ τους τελευταίους ομήρους που κρατά στη Λωρίδα της Γάζας, με αντάλλαγμα την αποφυλάκιση παλαιστινίων κρατουμένων.

youtube.com/watch?v=O0l3AmeG4zo&embeds_referring_euri=https%3A%2F%2Fwww.dnews.gr%2F&source_ve_path=MjM4NTE

Ημέρα απελευθέρωσης των τελευταίων ομήρων από το παλαιστινιακό ισλαμιστικό κίνημα Χαμάς και συμμάχους του στη Λωρίδα της Γάζας η σημερινή, στο πλαίσιο της συμφωνίας με το Ισραήλ για τη Γάζα.

Η Χαμάς απελευθέρωσε και έστειλε πίσω στο Ισραήλ 20 ομήρους που κρατούσε στη Λωρίδα της Γάζας, με αντάλλαγμα την αποφυλάκιση παλαιστινίων κρατουμένων, λίγο πριν διεξαχθεί σύνοδος για την ειρήνη στη λουτρόπολη Σαρμ ελ Σέιχ της Αιγύπτου, με παρόντα τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ.

Στο πλαίσιο της πρώτης φάσης του σχεδίου που παρουσίασε ο αμερικανός πρόεδρος στα τέλη Σεπτεμβρίου για να σιγήσουν τα όπλα, η επιστροφή στο Ισραήλ των 48 ομήρων, ζωντανών και νεκρών, θα γίνει παράλληλα με την απελευθέρωση από τις ισραηλινές αρχές 250 κρατουμένων για «λόγους ασφαλείας» – συμπεριλαμβανομένων πολλών καταδικασμένων για φονικές επιθέσεις εναντίον Ισραηλινών – και κάπου 1.700 Παλαιστινίων που αιχμαλωτίστηκαν στη Λωρίδα της Γάζας από τον Οκτώβριο του 2023.

Related posts

Σε δίκη ο Πολυχρονόπουλος για ξέπλυμα μαύρου χρήματος

4press

Πανελλήνιες: Στη 4press μίλησαν οι Πατρινοί φοιτητές που πέτυχαν το στόχο τους!

4press

Σοκ! Σταμάτησε στη ΛΕΑ για να μιλήσει στο κινητό και σκοτώθηκε!

4press