Ειδήσεις

Πολύνεκρο ναυάγιο με 70 νεκρούς μετανάστες στα διεθνή ύδατα κοντά στις ακτές της Τυνησίας

Μία ακόμη τραγική ιστορία εκτυλίχθηκε στη Μεσόγειο και συγκεκριμένα στα διεθνή ύδατα, κοντά στις ακτές της Τυνησίας:Ένα σκάφος που μετέφερε πάνω από 80 μετανάστες, βυθίστηκε σε απόσταση 40 ναυτικών μιλίων, ανοιχτά της ακτής του Σφαξ, νότια της Τύνιδας.

Αποτέλεσμα ήταν να πνιγούν 70 άνθρωποι, ενώ μόλις 16 κατάφεραν και διασώθηκαν.

Όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων στην Τυνησία, Tunis Afrique Press, οι ελάχιστοι επιζήσαντες, διασώθηκαν από αλιευτικά που βρίσκονταν στην περιοχή.

Οι Αρχές στη Τυνησία βρήκαν τρία πτώματα
Οι Αρχές στην χώρα έχουν βρει προς το παρόν τρία πτώματα, ενώ γίνονται έρευνες για τους υπόλοιπους αγνοούμενους μετανάστες.

Ο εκπρόσωπος του τυνησιακού υπουργείου Άμυνας Μοχάμεντ Ζέκρι διευκρίνισε πως, σύμφωνα με τους επιζήσαντες, 60 ως 70 Αφρικανοί από την υποσαχάρεια Αφρική επέβαιναν στο σκάφος, το οποίο είχε αναχωρήσει χθες, Πέμπτη, από την Ζουάρα της Λιβύης.

Στην επιχείρηση διάσωσης συμμετέχουν τρία πολεμικά σκάφη της Τυνησίας και ένα ελικόπτερο της Μάλτας.Εκπρόσωπος του τυνησιακού υπουργείου Εσωτερικών δήλωσε πως το σκάφος προσπαθούσε να φθάσει παράνομα στην Ιταλία.

Related posts

Αγρότες στην Καβάλα πέταξαν άχυρα, ντομάτες, σταφύλια και έριξαν γάλα στο κτίριο της Αντιπεριφέρειας

4press

Πότε θα λάβουν το επίδομα των 800 ευρώ οι εργαζόμενοι που τέθηκαν σε αναστολή σύμβασης: Οι δηλώσεις & οι ημερομηνίες για κάθε περίπτωση – Αναλυτικός πίνακας

4press

Φωτιά σε εργοστάσιο ανταλλακτικών -Η Toyota σταματά την παραγωγή

4press