Το Πάσχα μπορεί να έφτασε σχεδόν, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι είναι εύκολη η πρόγνωση για τον καιρό τις ημέρες που ακολουθούν μετά την Μεγάλη Πέμπτη.
Συγκεκριμένα, μέχρι την Μεγάλη Πέμπτη αναμένεται αίθριος καιρός, με τη θερμοκρασία να σημειώνει άνοδο σε όλη τη χώρα.
Αναφορικά με την Μ. Δευτέρα, στην Κρήτη και στα νοτιότερα τμήματα των Δωδεκανήσων θα επικρατήσουν κατά διαστήματα αυξημένες νεφώσεις, ενώ αναμένονται τοπικές βροχές έως και το απόγευμα.
Στην υπόλοιπη Ελλάδα ο καιρός θα είναι αίθριος, αλλά από τις μεσημβρινές έως και τις απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά. Σε αυτές τις περιοχές, κυρίως στα κεντρικά και νότια ορεινά, ενδέχεται να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με ένταση 3 έως 5 μποφόρ, ενώ στο Αιγαίο κατά τόπους θα φτάσουν και τα 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο, κυμαινόμενη μεταξύ 19 – 21 βαθμών Κελσίου, ενώ σε ορισμένες ηπειρωτικές περιοχές θα αγγίξει τους 22 – 23 βαθμούς.
Κολυδάς: Τρία μοντέλα, τρεις διαφορετικές προγνώσεις
Ο Θοδωρής Κολυδάς, με ανάρτησή του, αναφέρεται στις αμφιβολίες που υπάρχουν για τον καιρό το Πάσχα.
Όπως τονίζει, «αρκεί μια ματιά στην πλατφόρμα του Windy, επιλέγοντας διαδοχικά τα μοντέλα ECMWF, GFS και ICON, για να διαπιστώσει κανείς πόσο αισθητές μπορεί να είναι οι διαφορές στην πρόγνωση.
Εκεί ακριβώς βρίσκεται και ο ρόλος του μετεωρολόγου: να αξιολογήσει τα δεδομένα, να σταθμίσει την αξιοπιστία κάθε μοντέλου και να σας δώσει την πιο σωστή και χρήσιμη καθοδήγηση», αναφέρει χαρακτηριστικά.
Σε προηγούμενη ανάρτησή του, ο κ. Κολυδάς αναφέρεται στον καιρό της Μ. ΕΒδομάδας, τονίζοντας ότι το πιθανότερο σενάριο παραμένει μια μεταβολή του καιρού μετά τις 8 Απριλίου, με πτώση της θερμοκρασίας, αυξημένη αστάθεια και περισσότερες πιθανότητες βροχών προς το διάστημα 10-13 Απριλίου.
«Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το Μεγάλο Σάββατο, όπου το ECMWF δίνει ισχυρότερο σήμα για βροχές, χωρίς όμως να έχουν ακόμη κλειδώσει τα τελικά ύψη υετού», σημειώνει χαρακτηριστικά.
