Το προηγούμενο διάστημα επιτροπή εμπειρογνωμόνων από το ΤΕΕ (κεντρικά) έκανε μια πρώτη αποτύπωση της κατάστασης που επικρατεί στο φαράγγι του Βουραϊκού με την χρήση drone, δορυφορικών και επίγειων δεδομένων (αυτοψία επί του πεδίου) προκειμένου να προχωρήσει μια προμελέτη για τις αναγκαίες παρεμβάσεις. Επίσης ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδος, ΟΣΕ και Περιφέρεια προχωρούν στην σύνταξη της προγραμματικής συμφωνίας η οποία θα αφορά μελέτες και έργα (τεχνικά δελτία – δημοπρασίες) τα οποία πρόκειται να γίνουν στο φαράγγι.
Η υπογραφή της προγραμματικής από τον ΟΣΕ με το ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδας και την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας που είχε ανακοινωθεί αρχικά τον περασμένο Μάρτιο, επανήλθε προ μηνός με τον νέο Αναπληρωτή Υπουργό Μεταφορών Γιώργο Κώτσηρα να την επαναφέρει στο τραπέζι, μετά από συνάντηση με τους δύο Δημάρχους Αιγιαλείας και Καλαβρύτων Τάκη Ανδριόπουλο και Θανάση Παπαδόπουλο, παρουσία του Περιφερειάρχη Νεκτάριου Φαρμάκη.
Το θέμα πλέον είναι η πηγή χρηματοδότησης για τα 5 εκατ. ευρώ για έργα και δράσεις που απαιτείται να γίνουν μέσα στο φαράγγι. Σύμφωνα με πληροφορίες η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος ήδη δήλωσε διατεθειμένη να βάλει μια πρώτη «μαγιά» για την χρηματοδότηση της προγραμματικής προκειμένου το ΤΕΕ να προχωρήσει σε συμβάσεις και ανάθεση έργων. Σύμφωνα με το Υπουργείο Υποδομών το ποσό που πρέπει να μπει σε πρόγραμμα χρηματοδότησης, αυτή την ώρα, υπολογίζεται περίπου στα 4 εκατ. ευρώ.
Σύμφωνα με το ΤΕΕ, για να προχωρήσει η προγραμματική μέχρι το τέλος υπάρχουν ακόμη εκκρεμότητες (ολοκλήρωση γεωτεχνικής εκτίμησης κινδύνου με σύγχρονες μεθόδους, κατηγοριοποίηση τμημάτων της γραμμής ανά επίπεδο επικινδυνότητας, παρεμβάσεις στα κρίσιμα σημεία, ανάπτυξη συστήματος συνεχούς παρακολούθησης με χρήση αισθητήρων και νέα πρωτόκολλα ασφαλείας- περιορισμός ταχύτητας ή/και προσωρινή διακοπή δρομολογίων) που οφείλονται στο γεγονός ότι το Υπουργείο καθυστέρησε να αναλάβει δράση.
