Εφυγε μόνος στο κελί του, στις φυλακές του «Αγ. Στεφάνου» της Πάτρας, χθες το πρωί, ο 64χρονος γνωστός ως «Μπιλ ο Καναδός», προσωπικός κασκαντέρ του Τσακ Νόρις, τη δεκαετία του’80
Ο προσωπικός κασκαντέρ του Τσακ Νόρις, ο αντικαταστάτης του σε επικίνδυνες σκηνές ταινιών του ’80, γνωστός και ως «Μπίλ ο Καναδός», άφησε την τελευταία του πνοή, χθες το πρωί, μέσα στο κελί του στις φυλακές της Πάτρας.


Ο 64χρονος, ισοβίτης Βασίλης Βαρελάς, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, βρέθηκε νεκρός στο κελί του, όπου κρατείτο μόνος του. Το τελευταίο χρονικό διάστημα αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας, τα οποία τελικά – σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις από τον Ιατροδικαστή- του επέφεραν τον θάνατο.
Αστυνομικοί της Ασφάλειας Δυτικής Αχαΐας που έσπευσαν στο σημείο, από τα πρώτα στοιχεία απέκλεισαν το ενδεχόμενο της εγκληματικής ενέργειας, ενώ στο σημείο εκλήθη και Ιατροδικαστής. Όλοι συνηγόρησαν, πως επρόκειτο για αιφνίδιο θάνατο από παθολογικά αίτια. Μάλιστα, κάποιες πληροφορίες αναφέρουν, πως ο γιατρός της φυλακής έσπευσε να του προσφέρει τις πρώτες βοήθειες, όμως ήταν αργά… Για το περιστατικό σχηματίζεται δικογραφία και διενεργείται προανάκριση από το Αστυνομικό Τμήμα Κάτω Αχαΐας.
Ο αρχηγός του… Χόλιγουντ


Η ζωή του έμοιαζε σαν τις ταινίες στις οποίες είχε πρωταγωνιστήσει. Κυνηγώντας το αμερικανικό όνειρο, ο Βασίλης Βαρελάς, τη δεκαετία του ’80 βρέθηκε στο Χόλιγουντ, ως ριψοκίνδυνος κασκαντέρ. Ντούμπλαρε τον Τσάκ Νόρις, είχε βρεθεί μαζί του ακόμη και στο Κολοσσαίο μαζί με τον Μπρους Λη.
Από τη Νέδουσα του Ταϋγέτου, στον Καναδά και τα χολιγουντιανά πλατό για να καταλήξει στην Καλαμάτα, όπου καταδικάστηκε ως ηθικός αυτουργός σε διπλό φονικό της Μεσσηνίας.
Για την αστυνομία, θεωρείτο «κλασικός» αρχηγός εγκληματικής οργάνωσης, με εκβιασμούς, ναρκωτικά και λύσιμο διαφορών με σφαίρες και συμβόλαια θανάτου.
Η σύλληψη στην Ελλάδα


Το Μάιο του 1997 συλλαμβάνεται μαζί με έναν άνδρα (πρώην σωματοφύλακα του Γιώργου Κοσκωτά) και μια γυναίκα, γιατί σε διαμέρισμα που είχαν νοικιάσει στη Νίκαια, βρέθηκαν ναρκωτικά. Το 2001, συνελήφθη, μαζί με τον δίδυμο αδερφό του για καλλιέργεια περισσότερων από 1.000 δενδρυλλίων χασίς, δικάστηκε και καταδικάστηκε σε ισόβια. Στις αρχές του 2008 αποφυλακίστηκε.
Στις 29 Νοεμβρίου το 2011, κατηγορήθηκε για ηθική αυτουργία στη δολοφονία του 35χρονου Φελίμ Μεζάι και του (μόλις 28 μηνών) γιου του Κέρι. Για τις Αρχές, θεωρήθηκε πως ήταν αυτός που έδωσε την εντολή εξόντωσης, στον 33χρονο «Τζουλιάνο ή Νίκο», ο οποίος μετά τη φρικτή δολοφονία πατέρα και γιου, συνελήφθη με τη συνδρομή της ΕΚΑΜ στο Πόρτο Ράφτη. Καταδικάστηκε σε ποινή δις ισόβιας κάθειρξης για την διπλή ανθρωποκτονία και σε πολυετείς καθείρξεις.
Εκτός από το παρελθόν του ως κασκαντέρ, έχει εμφανιστεί σε ελληνικές παραγωγές και ταινίες όπως το God Loves Caviar (Ο Θεός αγαπάει το χαβιάρι) και το Nikitaras: The Passage to Immortality ενώ τοπικά στην Καλαμάτα είχε ενσαρκώσει συμβολικά και τον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη σε επετειακές εκδηλώσεις.
Bια στις φυλακές


Είχε καταδικαστεί σε πολυετείς καθείρξεις και είχε απασχολήσει τις φυλακές σε επεισόδια με συγκρατούμενούς του. Χτύπησε μάλιστα άγρια τον καταδικασμένο τρομοκράτη της 17 Νοέμβρη Χριστόδουλο Ξηρό με αποτέλεσμα να χάσει τις αισθήσεις του και να μεταφερθεί λιπόθυμος στο ιατρείο των φυλακών Δομοκού, όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, ενώ χρειάστηκε και ράμματα.
Ο 15χρονος γιός του μαχαίρωσε πρόσφατα με σουγιά έναν 28χρονο Αρμένιο έξω από νυχτερινό κέντρο της οδού Υπαπαντής στην Καλαμάτα, μετά από καβγά.
Πηγή: Εφ. Γνώμη Πάτρας
