Ειδήσεις

Σε ισχύ από σήμερα η αύξηση του κατώτατου μισθού

Σήμερα κάνουμε ένα μεγάλο βήμα για την ανάκτηση της εργασίας στη χώρα μας. Σήμερα ξεκινά μια νέα περίοδος για τους νέους εργαζόμενους αυτού του τόπου. Μια περίοδος με περισσότερα δικαιώματα, με περισσότερη αξιοπρέπεια. Αποκαθιστούμε ένα μέρος από όσα στέρησαν οι πολιτικές λιτότητας από τους εργαζόμενους. Και αυτό είναι μια πράξη δικαιοσύνης. Η απόκριση στο χρέος μας

Αυτό δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου, σχετικά με την αύξηση του κατώτατου μισθού και την κατάργηση του υποκατώτατου που τίθεται από σήμερα σε ισχύ.

Με αύξηση 11% ο κατώτατος μισθός διαμορφώνεται πλέον από 586,08 ευρώ τον μήνα στα 650 ευρώ και αυτό αφορά 880.000 εργαζόμενους.

Παράλληλα, όπως εξήγησε κατά τη χθεσινή ενημέρωση πολιτικών συντακτών ο Δημ. Τζανακόπουλος, διαμορφώνεται αύξηση 27% για όσους νέους και νέες μέχρι 25 ετών αμείβονταν με τα 511 ευρώ που όριζε «η απαράδεκτη διάταξη» και πλέον θα λαμβάνουν το ποσό που προβλέπει ο κατώτατος μισθός, δηλαδή επίσης 650 ευρώ τον μήνα.

Με βάση την αύξηση του κατώτατου μισθού αναπροσαρμόζονται αναλογικά και οι διαμορφωμένες τριετίες, το επίδομα ανεργίας αυξάνεται από τα 360 ευρώ στα 400 ευρώ, αύξηση που συμπαρασύρει προς τα πάνω συνολικά 24 επιδόματα που συνδέονται με τον κατώτατο μισθό, πρόσθεσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Παράταση στις δηλώσεις μεταβολών αποδοχών

Θυμίζουμε ότι με απόφαση της υπουργού Εργασίας, παρατείνεται έως τις 28 Φεβρουαρίου η προθεσμία για τη δήλωση από τους εργοδότες στο Π.Σ. «ΕΡΓΑΝΗ» των μεταβολών στις αποδοχές των εργαζομένων.

Συγκεκριμένα, έως τις 28/02/2019 οι εργοδότες και οι επιχειρήσεις οφείλουν να έχουν υποβάλει το έντυπο Ε4 (Πίνακας Προσωπικού) συμπληρωμένο μόνο με τα στοιχεία της μεταβολής των αποδοχών που προκύπτει από την αύξηση του κατώτατου μισθού και του κατώτατου ημερομισθίου για τους υπαλλήλους και τους εργατοτεχνίτες όλης της χώρας.

Η παράταση δόθηκε για να διευκολυνθούν και να ολοκληρώσουν ομαλά τη διαδικασία υποβολής του εντύπου Ε4 όλες οι υπόχρεες επιχειρήσεις.

Related posts

Συντριβή αεροσκάφους στη Θήβα: Νεκρός ο πιλότος

4press

Στα θρανία στις 11 Μαΐου η Γ’ Λυκείου-Τα σχέδια για τη σχολική χρονιά

4press

Προβλήματα ευστάθειας και μη κατοικήσιμα τα περισσότερα σπίτια στις πλημμυρισμένες περιοχές

4press

Leave a Comment