Ειδήσεις

Τσίπρας στην Πάτρα: “Αυτή την Κυριακή η ζωή μπορεί και πρέπει να νικήσει”

Στην προεκλογική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία στην Πάτρα μιλά απόψε ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας. Η συγκέντρωση γίνεται στην πλατεία Γεωργίου.

O πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας μιλάει  σε μεγάλη προεκλογική συγκέντρωση φίλων και οπαδών του κόμματος στην πλατεία Γεωργίου της Πάτρας.

“Απόψε στέλνουμε το μήνυμα της μεγάλης ανατροπής σε ολόκληρη την Ελλάδα. Ας μη βιάζονται οι πρίγκιπες να επιστρέψουν στο θρόνο. Ο ελληνικός λαός δεν έχει πει ακόμα την τελευταία του λέξη», είπε ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, από την πλατεία Γεωργίου στην Πάτρα, κάνοντας λόγο για παρουσία του κόσμου που θυμίζει άλλες εποχές.

Η μεγάλη ανατροπή της Κυριακής είναι πρώτα απ’ όλα θέμα συνείδησης», είπε ο Αλ. Τσίπρας και ζήτησε να σκεφτεί ο καθένας και η καθεμιά «τι έζησε ως το 2014 και πως είναι η χώρα σήμερα, ελεύθερη από τα δεσμά του ΔΝΤ, των δανειστών, και να συγκρίνει με ψυχραιμία και με λογική, να κρίνει» και «να φέρει στην κάλπη έναν ακόμη που θέλει να ζήσει καλύτερα σε αυτό τον τόπο».

«Συζητάμε με κάθε πολίτη, είτε είναι αριστερός είτε είναι δεξιός, είτε είναι κεντρώος», είπε και τόνισε πως «την επόμενη Κυριακή βάζουμε Πρώτα τη ζωή μας. Πρώτα την Ελλάδα. Πρώτα τον άνθρωπο. Και γυρίζουμε το παιχνίδι».

«Θέλουμε, επίσης, μια Ελλάδα που θα δίνει ασφάλεια και αλληλεγγύη για όλους, με ισχυρό κοινωνικό κράτος και δικαιοσύνη, καλά δημόσια νοσοκομεία και σε ποιοτικές υπηρεσίες υγείας, καλά Δημόσια σχολεία και ποιοτικά δημόσια πανεπιστήμια, με ισχυρή κοινωνική αλληλεγγύη που δε θα αφήνει κανένα στο περιθώριο, με ένα δίκαιο και βιώσιμο ασφαλιστικό σύστημα», είπε ο Αλ. Τσίπρας.

«Θέλουμε μια Ελλάδα ισχυρή», «μια Ελλάδα που κανείς δε θα μπορεί να την απειλεί. Και κανένας σήμερα δεν μπορεί να μας απειλήσει, ούτε στο Αιγαίο ούτε στη Κύπρο, γιατί η Ελλάδα σήμερα είναι ισχυρότερη από ποτέ, με πιο ισχυρές συμμαχίες και ερείσματα από ποτέ», σημείωσε, προσθέτοντας ότι η Ελλάδα είναι πυλώνας σταθερότητας αλλά και φάρος της φιλίας και της ενότητας των λαών στη Βαλκανική χερσόνησο».

Είπε επίσης απευθυνόμενος στους προοδευτικούς πολίτες και ιδιαίτερα προς τους ψηφοφόρους του «παλιού ΠΑΣΟΚ», ο Αλ. Τσίπρας είπε ότι «η σημερινή ηγεσία της μετεξέλιξης τους, του ΚΙΝΑΛ, έχει ήδη συμφωνήσει να στηρίξει την επόμενη μέρα για κυβέρνηση τη ΝΔ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη για πρωθυπουργό και έχει συμφωνήσει με αντάλλαγμα το κούρεμα των θαλασσοδανείων και των δύο κομμάτων που ξεπερνάνε τα 500 εκατ. ευρώ.

Πρόκειται για ανίερη συμμαχία στην πλάτη των προοδευτικών πολιτών, στην πλάτη των ίδιων των ψηφοφόρων του ΚΙΝΑΛ» και ζήτησε από τους προοδευτικούς πολίτες να συνταχθούν με τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία για την ανατροπή.

Είπε ότι με μια ψήφο μπροστά, την επομένη των εκλογών, «θα σχηματίσουμε προοδευτική κυβέρνηση, θα εξαναγκάσουμε όλες τις δημοκρατικές δυνάμεις να συνταχθούν μαζί μας για να σχηματίσουμε προοδευτική κυβέρνηση».

Ανέφερε ότι η ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία τον αγκαλιάζει και πρόσθεσε πως «δεν μπορούν σήμερα οι πολιτικοί εκπρόσωποι και συνεχιστές του κόμματος που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου να αγκαλιάζουν τον γιο του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, τον γιο του αποστάτη, για πρωθυπουργό της χώρας την επόμενη μέρα. Αυτή είναι η αλήθεια».

Καταλήγοντας τόνισε: “Την Κυριακή δεν ψηίφζουμε κόμμα, ψηφίζουμε για την ζωή μας. Την Κυριακή η ζωή θα κερδίσει, Με δύναμη στην κάλπη”, είπε κλείνοντας την ομιλία του από την Πάτρα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρα.

Δείτε live την ομιλία του πρωθυπουργού:

Related posts

ΤΕΛΕΤΗ ΑΦΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΦΛΟΓΑΣ: Αυτονομιστές Θιβετιανοί κατάφεραν να εισχωρήσουν στο ναό της Ήρας φωνάζοντας κατά της Κίνας

4press

Σεισμός 4,1 ρίχτερ στη Σάμο

4press

Μενίδι: 34χρονος μαχαίρωσε μέχρι θανάτου τη μητέρα του – Το δράμα πίσω από τις κλειστές πόρτες της οικογένειας (Βίντεο)

4press