Χωρίς κατηγορία

Time Out: Το καλύτερο κοκτέιλ στον κόσμο για το 2019 σερβίρεται στην Αθήνα (pics)

Το Aegean Negroni του μπαρ The Clumsies βρέθηκε πρώτο στη λίστα των καλύτερων κοκτέιλ του βρετανικού περιοδικού Time Out.

Η φετινή λίστα του βρετανικού περιοδικού Τime Out με τα καλύτερα κοκτέιλ στον κόσμο για το 2019, αρχίζει με ένα ελληνικό: είναι το Aegean Negroni που σερβίρεται στο The Clumsies της Αθήνας, ένα μπαρ με σταθερή παρουσία τα τελευταία χρόνια στην πρώτη δεκάδα των καλύτερων παγκοσμίως.

Όπως σημειώνει το Time Out, η Ελλάδα βιώνει μία επανάσταση στον τομέα των κοκτέιλ, με μια σειρά νέων bartenders να πειραματίζονται με τοπικά προϊόντα όπως τσικουδιά, ρακί, μαστίχα, τοπικά βότανα, μέλι ακόμη και ελιές ή γιαούρτι. Το μπαρ The Clumsies, που ξεκίνησε από τους Νίκο Μπάκουλη και Βασίλη Κιρίτση εν μέσω κρίσης, χαρακτηρίζεται ως «παιάνας» αυτών των φρέσκων προϊόντων και τοπικών γεύσεων. Το Aegean Negroni έχει το λαμπερό μπλε του Αιγαίου και φτιάχνεται με το χειροποίητο gin του The Clumsies καθώς και λευκό βερμούτ, Martini bitters και Martini Ambrato. Σπόροι μάραθου και δίκταμο από την Κρήτη δίνουν στο αναζωογονητικό αυτό κοκτέιλ το ξεχωριστό μεσογειακό του άρωμα.

Related posts

Φωτιές σε Κεφαλονιά, Ζάκυνθο, Φωκίδα και Βόνιτσα: Απανωτά μηνύματα 112

4press

Πατέντα της Mercedes φέρνει την επανάσταση στον κλιματισμό των αυτοκινήτων

4press

Χιλιάδες οικογένειες έχασαν το επίδομα παιδιού

4press