Πρωτοφανές ήταν το επεισόδιο που εκτυλίχθηκε το απόγευμα της Τετάρτης (14/08) ανάμεσα σε άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πύργου, κατά την διάρκεια προσαγωγής ενός 58χρονου άντρα με την κατηγορία του εμπρησμού από πρόθεση.
Σύμφωνα με το ilialive.gr, η σύλληψη του 58χρονου έγινε στην περιοχή ανάμεσα στην Αλφειούσα και το Επιτάλιο. Κατά την προσαγωγή του στην υπηρεσία με όχημα της Πυροσβεστικής, ο 58χρονος όρμησε με μανία στον οδηγό και τους άλλους δύο πυροσβέστες, χτυπώντας τους. Ο οδηγός στην προσπάθειά του να τον αποφύγει και να αμυνθεί,σταμάτησε απότομα το όχημα με αποτέλεσμα να συγκρουστεί με άλλο υπηρεσιακό όχημα που ακολουθούσε ακριβώς πίσω.
Ο δράστης συνέχισε να είναι επιθετικός και εξαγριωμένος με αποτέλεσμα να λάβει διαστάσεις η συμπλοκή και κάποιοι από τους πυροσβέστες να τραυματιστούν.
Ο 58χρονος κατηγορείται ως υπαίτιος πρόκλησης εμπρησμού από πρόθεση, για πυρκαγιά σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Παλαιοβαρβάσαινα του δήμου Πύργου, στην Ηλεία.

