Τεράστιες είναι οι καταστροφές που προκάλεσε ο τυφώνας Dorian στις νήσους Άμπακος…
Ο κυκλώνας Ντόριαν ενισχύθηκε περαιτέρω και βρίσκεται πλέον στην κατηγορία 5 της πεντάβαθμης κλίμακας Σαφίρ-Σίμσον.
Τεράστιες είναι οι καταστροφές που προκάλεσε ο τυφώνας στις νήσους Άμπακος, σύμφωνα με τα στοιχεία που μεταφέρει το CNNi.


Ο πρωθυπουργός της χώρας, Χιούμπερτ Μίνις, απηύθυνε έκκληση στους κατοίκους των νησιών Αμπάκο και Γκραν Μπαχάμα να κατευθυνθούν στο κεντρικό νησί για να γλιτώσουν από μια “καταστροφική, επικίνδυνη” καταιγίδα που αναμένεται ότι θα πλήξει τις Μπαχάμες με ιδιαίτερη σφοδρότητα, με καταρρακτώδεις βροχές, ισχυρούς ανέμους και ψηλά κύματα, προτού να κατευθυνθεί στις ΗΠΑ.

This is as extreme as it ever gets. Prayers for the Bahamas. And Florida, don’t sleep on this one. We still cannot guarantee that #Dorian will stay offshore. Be ready just in case.
1,4365:02 PM – Sep 1, 2019Twitter Ads info and privacy730 people are talking about this
“Θέλω να θυμάστε: τα σπίτια, τα κτίρια, μπορούν να αντικατασταθούν. Οι ζωές όχι”, είπε στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, προειδοποιώντας ότι73.000 άνθρωποι και 21.000 σπίτια κινδυνεύουν.
Συνοδευόμενος από ανέμους ταχύτητας 295 χλμ/ώρα, ο Dorian σάρωσε τις Μπαχάμες προκαλώντας τον θάνατο ενός επτάχρονου αγοριού -ενώ η αδελφή του αγνοείται – και εκτεταμένες καταστροφές: διέλυσε σπίτια, αναποδογύρισε αυτοκίνητα, πλημμύρισε δρόμους, ξερίζωσε στέγες, δέντρα και στύλους ηλεκτροδότησης καθώς εκατοντάδες άνθρωποι αναζητούσαν καταφύγιο σε ναούς και σχολεία.
Αφού περάσει από τις Μπαχάμες, ο κυκλώνας αναμένεται ότι θα στραφεί στα βορειοδυτικά και ενδέχεται να μην πλήξει άμεσα τη Φλόριντα. Βορειότερα, στην Τζόρτζια και τη Νότια Καρολίνα, πολλές παράκτιες κοινότητες έχουν σημάνει συναγερμό, με τους κατοίκους να γεμίζουν σάκους με άμμο και τις αρχές να ελέγχουν την αντοχή των υποδομών.

More video out of Abaco it’s like a tornado went through the place
1,2208:57 PM – Sep 1, 2019Twitter Ads info and privacy1,337 people are talking about this
Οι περισσότεροι τουρίστες έφυγαν από τις Μπαχάμες προτού να κλείσει το διεθνές αεροδρόμιο, τη νύχτα της Παρασκευής. Η Γκραν Μπαχάμα και τα νησιά Αμπάκο προσελκύουν μεγάλο αριθμό επισκεπτών κάθε χρόνο, όμως μετά τις εκκενώσεις των προηγούμενων ημερών στην Γκραν Μπαχάμα έχουν απομείνει μόλις 26 τουρίστες.
Abaco Island #Bahamas #PrayForTheBahamas #HurricaneDorian2019 #Dorian #HurricaneDorian
1,4358:48 PM – Sep 1, 2019Twitter Ads info and privacy1,234 people are talking about this


Window of home in Marsh Harbour Abaco blew out as Dorian makes landfall…
2818:54 PM – Sep 1, 2019Twitter Ads info and privacy246 people are talking about this

Στο μεταξύ, μια νέα τροπική καταιγίδα σχηματίστηκε στα νοτιοδυτικά του Μεξικού και αναμένεται να ενισχυθεί αύριο. Η τροπική καταιγίδα Τζουλιέτ απέχει 735 χιλιόμετρα από το Μανσανίγιο του Μεξικού και συνοδεύεται από ανέμους ταχύτητας 75 χιλιομέτρων την ώρα.
