Ειδήσεις

Μήνυμα του Μητροπολίτη Πατρών για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς

Σε μήνυμά του προς τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές, με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, ο Μητροπολίτης Πατρών, κ. Χρυσόστομος, αφού εύχεται:

«υγεία και ευλογία παρά Κυρίου, δύναμη και διάθεση ζεούσης καρδιάς κατά το νέο σχολικό έτος», αναφέρεται στο λειτούργημα των εκπαιδευτικών, τονίζοντας -μεταξύ άλλων- τα εξής: «Το λειτούργημα του δασκάλου κρύβει μεγαλείο και αρχοντιά, αλλά εμπεριέχει και την ευθύνη της καλλιέργειας των μαθητών, όχι μόνο με την προσφορά γενικών γνώσεων, αλλά με την κατανόηση του μεγαλείου και της αξίας του ανθρώπου, ο οποίος είναι δημιουργημένος «κατ’ εικόνα και καθ’ ομοίωσιν Θεού». Να υψώνετε τα μάτια σας στο Θεό και να επικαλείσθε τη βοήθειά του, στο έργο σας. Χωρίς την βοήθεια του Θεού, στην άμμο κτίζουμε τα όποια οικοδομήματα και για το λόγο αυτό ούτε αντοχή, ούτε διάρκεια έχουν. Να διδάσκετε στα παιδιά την αλήθεια περί του Θεού και του ανθρώπου και ύστερα όλα τ’ άλλα, ώστε να έχουν ολοκληρωμένη εικόνα και άποψη περί της ζωής, της επιστήμης και του προορισμού και τελικού σκοπού του ανθρώπου, που είναι η αιωνιότητα».

Ο κ. Χρυσόστομος αφού ευχαριστεί για τη συνεργασία της τοπικής εκκλησίας με όλο τον εκπαιδευτικό κόσμο, αναφέρει ότι η Ιερά Μητρόπολις και φέτος θα καλύψει ανάγκες μαθητών, είτε μεμονωμένα σε συνεργασία με τις ενορίες, είτε σε επίπεδο σχολικών μονάδων.

Απευθυνόμενος στους μαθητές, ο Μητροπολίτης Πατρών, σημειώνει: «Ο δρόμος της μάθησης και της γνώσης χρειάζεται κόπο, υπομονή και αξιοποίηση του χρόνου καθημερινά. Σας καμαρώνουμε με τους γονείς σας και επιθυμούμε να σας δούμε πολύ ψηλά μέσα στην κοινωνία. Είστε οι χρυσές εφεδρείες μας και το ελπιδοφόρο μέλλον μας γι’ αυτό τον τόπο».

Τέλος ο κ. Χρυσόστομος εκφράζει στους γονείς των μαθητών βαθύτατα αισθήματα αγάπης και τους διαβεβαιώνει ότι στον ωραίο αγώνα τους για την πρόοδο των παιδιών τους και την καταξίωσή τους στη ζωή, τους συνοδεύουν οι ευχές και οι θερμές προσευχές προς τον Κύριον».

Related posts

Πάτρα: Με λαθραία τσιγάρα συνελήφθη αλλοδαπός – Καταδίωξη από άνδρες της ΔΙΑΣ

4press

Ηχηρό μήνυμα Δένδια: Ο Σάρατζ δεν έχει το δικαίωμα να υπογράψει τέτοιες συμφωνίες

4press

Η πλαστική χειρουργός της 34χρονης που δέχτηκε επίθεση με βιτριόλι: «Το πρόσωπο είχε καεί ολόκληρο – Έχει ακόμα τουλάχιστον τρία χειρουργεία που πρέπει να γίνουν» (Βίντεο)

4press