Ειδήσεις

Oδηγίες από το υπουργείο Παιδείας προς τα σχολεία για την γρίπη

Επείγουσες οδηγίες από το υπουργείο Παιδείας προς τα σχολεία για την γρίπη. Τι πρέπει να κάνουν οι διευθυντές για να μην υπάρξει εξάπλωση της γρίπης. Όλη η εγκύκλιος για την γρίπη.

Εγκύκλιο προς τα σχολεία για την γρίπη έστειλε το υπουργείο Παιδείας. Όπως αναφέρει, με αφορμή ερωτήματα σχετικά με την εμφάνιση της εποχικής γρίπης, συστήνονται στις σχολικές μονάδες οι ακόλουθες οδηγίες με σκοπό την πρόληψη της εξάπλωσής της.

Όπως αναφέρει στις οδηγίες για την μη εξάπλωση της γρίπης το υπουργείο Παιδείας:

1. Παιδιά που εμφανίζουν συμπτώματα γρίπης αναμένουν, σε χώρο όπου δε θα έρχονται σε επαφή με άλλα άτομα, μέχρι να τα παραλάβουν οι γονείς ή οι κηδεμόνες τους, οι οποίοι θα πρέπει να ειδοποιούνται αμέσως.

2. Συστήνεται για την αποφυγή της εξάπλωσης της εποχικής γρίπης να τηρούνται οι κανόνες ατομικής υγιεινής, όπως:

  • Αποφυγή επαφής χεριών με τα μάτια, τη μύτη και το στόμα για τη μείωση του κινδύνου μόλυνσης.
  • Αποφυγή κοινής χρήσης των μολυβιών, των στυλό, των μαρκαδόρων και άλλων προσωπικών αντικειμένων.
  • Σε βήχα ή φτέρνισμα, κάλυψη της μύτης και του στόματος με το μανίκι στο ύψος του αγκώνα ή με χαρτομάντιλο.
  • Το χρησιμοποιημένο χαρτομάντιλο πρέπει να απορρίπτεται αμέσως μετά τη χρήση στους κάδους απορριμμάτων. Απαγορεύεται τα παιδιά να πίνουν νερό απευθείας από τη βρύση με το στόμα.
  • Τακτικό πλύσιμο των χεριών των παιδιών και των εργαζομένων με υγρό σαπούνι και νερό ή εναλλακτικά να χρησιμοποιείται αντισηπτικό
    αλκοολούχο διάλυμα ή χαρτομάντιλα με αλκοόλη.

Οι παραπάνω οδηγίες πρέπει να τηρούνται και από το προσωπικό των κυλικείων. Στην ανακοίνωση ζητείται από τους Διευθυντές σχολικών μονάδων να ενημερώσουν την εκπαιδευτική κοινότητα (μαθητές, εκπαιδευτικούς, Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων).

Related posts

Έρχονται προκηρύξεις για εκπαίδευση 230.000 εργαζομένων και ανέργων σε πράσινες και ψηφιακές δεξιότητες

4press

«Μέτρα στήριξης για τους παραγωγούς πατάτας ζητά μέσα από τηλεδιάσκεψη ο Δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας»

4press

Δίκη Άλκη Καμπανού: Ισόβια για 7 και πολυετείς καθείρξεις για 5 καταδικασθέντες αποφάσισε το δικαστήριο

4press

Leave a Comment