Πολιτισμός

Πανέμορφος & επιβλητικός ο Βενέτικος ποταμός στα Γρεβενά από ψηλά – Βίντεο Ο Βενέτικος (ή αλλιώς Βελονιάς) είναι ποταμός της Μακεδονίας του νομού Γρεβενών. Είναι ένας από τους μεγαλύτερους παραπόταμους του Αλιάκμονα.

Πηγάζει από τον Σμόλικα και ρέει ανατολικά. Λίγο νοτιότερα των Γρεβενών ρέει μέσα από κατακόρυφους κροκαλοπαγείς βράχους και σχηματίζει τις περίφημες Πύλες του Βενέτικου.

Στην συνέχεια ρέει ανατολικότερα και συμβάλλει στον Αλιάκμονα κοντά στο χωριό Αγάπη. Στο μεγαλύτερο διάστημα του χρόνου τα νερά του έχουν έντονο γαλαζοπράσινο χρώμα, εκτός από τις περιόδους έντονων βροχοπτώσεων οπότε τα νερά του γεμίζουν λάσπη από τους παρακείμενους χείμαρρους.

Ο ποταμός προσφέρεται για δραστηριότητες όπως ράφτινγκ και καγιάκ.

Related posts

Έξυπνες πόλεις: Πρωτιές σε Μεσσηνία και Θεσσαλία

4press

EΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΙ ΜΑΖΙ

4press

Η θεατρική παράσταση «Ευχαριστούμε που μας ληστέψατε» στο θέατρο act από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

4press

Leave a Comment