Ο Γιώργος Ντάνος που εξακολουθεί και δουλεύει ως μηχανικός στη Πάτρα – η επαγγελματική δραστηριότητα που τους δίνει ψωμί αλλά και την άνεση να χαίρεται τα χόμπι του- φαίνεται πως κατάφερε να κάνει ένα μέρος των ονείρων του πραγματικότητα.
Τι σημαίνει αυτό; Πριν λίγες μέρες έπιασε μια από τις μπύρες που σχεδίασε στα χέρια του. Η μπύρα με την επωνυμία AMMOUSA μπήκε στην παραγωγική διαδικασία και αυτή τη στιγμή είναι έτοιμη προς διάθεση. Η AMMOUSA, μια μπύρα της κατηγορίας English IPA γύρισε από το Λονδίνο και το διαγωνισμό Great Taste Awards 2018 με ένα αστέρι στις αποσκευές της.
Όπως λέει ο ίδιος: «Όταν είδα το διαγωνισμό GreatTasteAwards2018 χωρίς δεύτερη σκέψη ήθελα να συμμετέχω, γιατί ήταν ο διαγωνισμός που ταίριαζε ακριβώς σε αυτό που ήθελα να κάνω… να δίνω γεύση στη μπύρα. Έστειλα δύο από τις συνταγές μου οι οποίες και οι δύο διακρίθηκαν, βραβεύτηκαν και χαρακτηρίστηκαν από τις καλύτερες του κόσμου. Συγκεκριμένα η De’KA 5 κατηγορίας Tropical STOUT απέσπασε δύο αστέρια και η AMMOUSA κατηγορίας English IPA πήρε ένα αστέρι».

Η διαδρομή της μπύρας του, όπως αναφέρει το protothema, θα ξεκινήσει από την περιοχή του, την Πάτρα, αλλά ο Γιώργος την κυνηγάει τη δουλειά…«Μπήκαν όλα σε ένα μπουκάλι… προσπάθεια, όνειρα, γεύσεις, γνώση, συμβουλές, αρώματα, δημιουργία και τόλμη. Η AMMOUSA δεν είναι μόνο μία μπύρα…, είναι μία επιβεβαίωση και μία επιβράβευση για το τι μπορεί να πετύχει ο καθένας μας, αν έχει όρεξη για γνώση και όρεξη για δημιουργία».
Η καινούρια μπύρα του Γιώργου είναι «μπύρα με βαθύ συννεφώδες χάλκινο χρώμα και έντονα σύνθετη γεύση με αρώματα από εσπεριδοειδή, πεπόνι και καρπούζι. Αρώματα που πλημμυρίζουν ολοκληρωτικά τον ουρανίσκο προκαλώντας μια έντονη γευστική διαδρομή μέσα από άνθη και φρούτα και τελειώνοντας με την ιδανική πικράδα των λυκίσκων. Συνδυάζεται εξαιρετικά με ψητό κρέας και γενικά με αλμυρές ή πικάντικες γεύσεις πλούσιες σε καρυκεύματα και μπαχαρικά».
Την έχουμε δοκιμάσει και πραγματικά η Ammousa δεν έχει τίποτα να ζηλέψει απο τις μπύρες επώνυμων εταιρειών.
