Πολιτισμός - Lifestyle

Την Πρωτοχρονιάτικη πίτα του έκοψε το Δημοτικό Λιμενικό ταμείο Κυλλήνης (ΦΩΤΟ)

Την πρωτοχρονιάτικη πίτα του έκοψε το βράδυ του Σαββάτου 18 Ιανουαρίου 2020 το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Κυλλήνης, στο κέντρο «Semeli» στην Κυλλήνη, παρουσία πλήθους προσκεκλημένων. Ο πρόεδρος του ΔΛΤ Κυλλήνης και Δήμαρχος Ανδραβίδας-Κυλλήνης κ. Γιάννης Λέντζας ανέφερε τα εξής στον λόγο του.
“Θα ήθελα να σας καλωσορίσω στην εκδήλωση της κοπής πίτας του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Κυλλήνης για το 2020. Μια χρονιά που θα προσπαθήσουμε να είναι σταθμός για το Λιμάνι της Κυλλήνης τουλάχιστον σε ότι αφορά την δική μας διαχείριση.
Το 2019 υπήρξε μια δύσκολη χρονιά. Οι αλλαγές στη διοίκηση σε πολλαπλά επίπεδα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης επέφερε δυσχέρειες στις οποίες προσπαθήσαμε να ανταποκριθούμε κατά το δυνατόν καλύτερο τρόπο. Πλέον όμως τα πράγματα αρχίζουν να παίρνουν το δρόμο τους. Το όραμά μας για το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Κυλλήνης αρχίζει να γίνεται πραγματικότητα. Πρόθεσή μας είναι να αποκαταστήσουμε το Λιμενικό Ταμείο στα μάτια των χρηστών και των επισκεπτών του λιμένα στο υψηλότερο δυνατό σημείο που επιτρέπουν οι δυνατότητες και οι συγκυρίες. Σκοπός μας είναι να επικεντρωθούμε στην λειτουργικότητα, την πλήρη ομαλότητα, και νομιμότητα στην λειτουργία του.
Ήδη έχουμε κάνει την καταγραφή στο μεγαλύτερο μέρος των δυνατοτήτων αλλά και ικανοτήτων του φορέα. Σίγουρα τα προβλήματα είναι πολλά. Λιγοστό προσωπικό, απίστευτα πολύπλοκες διαδικασίες, υποχρεώσεις, και πολλά αλλά, προκαλούν δυσχέρειες και καθυστερήσεις. Σκοπός μας λοιπόν είναι να φέρουμε μία νέα πνοή σε αυτόν τον πυλώνα ανάπτυξης και προβολής του Δήμου μας.
Για τη νέα χρονιά προσβλέπουμε σε αλλαγή των διαδικασιών της λειτουργίας του λιμένα. Σκοπεύουμε να θεραπεύσουμε τις αγκυλώσεις του συστήματος λειτουργίας όπως αυτό ισχύει μέχρι σήμερα ενισχύοντας με κάθε τρόπο την διοικητική λειτουργία, και οικονομική ανάπτυξη του λιμανιού. Προσβλέπουμε σε αγαστή και εποικοδομητική συνεργασία με όλους τους χρήστες, και τους φορείς ακούγοντας τα προβλήματα και δίνοντας λύσεις ανάπτυξης σε αυτά.
Το ενδιαφέρον για το λιμάνι μας είναι μεγάλο. Ήδη έχουν ξεκινήσει επαφές με μεγάλους διεθνείς φορείς που έχουν εκδηλώσει έντονο ενδιαφέρον για συνεργασία, γεγονός που εφόσον ευδοκιμήσει θα μετατρέψει την Κυλλήνη σε κεντρικό κόμβο για το Δίκτυο Λιμένων της Δυτικής Ελλάδας. Η εξωστρέφεια του Λιμανιού της Κυλλήνης, είναι βασικός σκοπός, χωρίς ποτέ να ξεχνάμε βέβαια και τις καθημερινές ανάγκες.
Για πρώτη φορά στον προϋπολογισμό του Δ.Λ.Τ. Κυλλήνης έχουν προβλεφθεί μελέτες που αφορούν την ασφάλεια του λιμανιού (SALE ALE), την δημιουργία υδατοδρομείου και την σύνδεση του λιμανιού για εμπορικούς σκοπούς με λιμάνια του εξωτερικού Βέβαια είναι ακόμα νωρίς να αναφερθούμε με περισσότερες λεπτομέρειες σε όλα τα παραπάνω. Όμως το γεγονός είναι ότι είμαστε η δυτικότερη πύλη θαλάσσιας εισόδου της Ηπειρωτικής Ελλάδας είναι ένα προτέρημα που εμείς δεν θα το αναφέρουμε απλά. Θα το εκμεταλλευτούμε στο έπακρο, για την ανάπτυξη και την ευημερία του τόπου και των δημοτών.
Αγαπητοί φίλοι, όλα τα παραπάνω δεν αποτελούν απλό ευχολόγιο «επαγγελματιών» της αυτοδιοίκησης αλλά δέσμευση δικών σας ανθρώπων, και συμπολιτών, που θέλουν να αλλάξουν μια τελματωμένη πραγματικότητα χρόνων και να οδηγήσουν το λιμάνι σε μια νέα αναπτυξιακή εποχή που θα αλλάξει οριστικά τα δεδομένα στην περιοχή
Κλείνοντας θα ήθελα να σας ευχαριστήσω όλους για την παρουσία σας εδώ και ιδιαίτερα τους συνεργάτες μου στο Δήμο, και στο Λιμενικό Ταμείο που με την στήριξή τους θα επιτύχουμε τους σκοπούς που έχουμε θέσει.

Σας ευχαριστώ από καρδιάς όλους σας”.

Related posts

Συνέντευξη στο περιοδικό «Λοιπόν» παραχώρησε ο Σπύρος Μπιμπίλας, ο οποίος αναφέρθηκε στη δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη.

4press

Η Τζένιφερ Λόπεζ εντυπωσιάζει φορώντας δημιουργία Ελληνίδας σχεδιάστριας

4press

Forbes Travel Guide Star Awards: Αυτά είναι τα καλύτερα πεντάστερα ξενοδοχεία στον κόσμο – Και η Αθήνα στη λίστα

4press