Ειδήσεις

Δυτική Ελλάδα: Σοβαρά τραυματισμένος 21χρονος με αιμάτωμα στον εγκέφαλο από τροχαίο περιφερόταν με ασθενοφόρο από το ένα νοσοκομείο στο άλλο

Ενεπλάκη σε τροχαίο στο Μεσολόγγι και παρελήφθη μετά από ώρες από το νοσοκομείο του Αγ. Ανδρέα, αφού περιφέρονταν με ασθενοφόρα. Ο λόγος για τον 21χρονο Ι.Μ. ο οποίος την Πέμπτη το απόγευμα συγκρούστηκε με το ΙΧ αυτοκίνητο που οδηγούσε, με νταλίκα, στην Ε.Ο. Αντιρρίου Ιωαννίνων στο ύψος του χωριού Περιθώρι. Ο νεαρός παρελήφθη από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο Μεσολογγίου. Εκεί αφού επενέβησαν σε πρώτο βαθμό οι γιατροί, πρότειναν να μεταφερθεί στην Πάτρα και το νοσοκομείο του Αγ. Ανδρέα για περαιτέρω εξετάσεις και νοσηλεία σε ΜΕΘ.

Μεσολάβησε τουλάχιστον 1,5 ώρα για να παραλειφθεί το παιδί από ασθενοφόρο και να μεταφερθεί από το Μεσολόγγι στην Πάτρα και άλλα 45 λεπτά που είχε αφεθεί μέσα στο ασθενοφόρο στα ΤΕΠ του Αγ. Ανδρέα, διασωληνωμένο, με το οξυγόνο του ασθενοφόρου να τελειώνει και τις προσπάθειες για τοποθέτηση εξτρά φιαλών οξυγόνου από το νοσοκομείο να αποτυγχάνουν καθώς δεν ταίριαζαν στα ακροφύσια του ασθενοφόρου.

Εξαγριωμένοι συγγενείς και φίλοι του 21χρονου τα έβαλαν με το προσωπικό του νοσοκομείου. Τελικά και ενώ το οξυγόνο του διασωληνωμένου σοβαρά τραυματισμένου νέου τελείωνε, μέσα στο ασθενοφόρο, τελικά παρελήφθη από τραυματιοφορείς.

Η πρώτη ενημέρωση που ήρθε από το νοσοκομείο έκανε κάποιους να είναι ελαφρώς αισιόδοξοι, καθώς αναφέρθηκε πως το αιμάτωμα στο κεφάλι του Ι.Μ. ήταν μικρό και θα απορροφούνταν, ωστόσο το χαμόγελο, έσβησε γρήγορα από τα χείλη συγγενών και φίλων, όταν έμαθαν την νέα εξέλιξη.

Ο τραυματισμένος νέος θα έπρεπε να μεταφερθεί σε ΜΕΘ. Κλίνη ωστόσο δεν υπήρχε ούτε στον Αγ. Ανδρέα, ούτε διαθέσιμη στο Ριο. Μονόδρομος πλέον ήταν το νοσοκομείο Ιωαννίνων, όπου η οδύσσεια του νεαρού συνεχίστηκε σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες.

Τα ερωτήματα πολλά για την ετοιμότητα του συστήματος υγείας, τις καθυστερήσεις, την διαθεσιμότητα σε κλίνες ΜΕΘ στην περιοχή μας, που αν δούμε συνολικά, θα μπορούσαν ακόμη και να έχουν αποβεί μοιραίες για τη ζωή ενός νέου ανθρώπου, η κατάσταση της υγείας του οποίου κρεμόταν σε μια κλωστή.

 

Related posts

Στο τραπέζι και νέος μποναμάς με κοινωνικό μέρισμα σε συνταξιούχους και υγειονομικούς

4press

Σεισμός ανοικτά της Κουρούτας στην Ηλεία

4press

Oλοκληρώθηκε το πείραμα με τους 189 τουρίστες στην Ρόδο: Ετοιμάζονται για την επιστροφή οι Ολλανδοί – Έφτιαξαν πανό & έγραψαν ”ευχαριστούμε” (φωτό)

4press