Συνεντεύξεις

Οι Μητροπόλεις να πάρουν μέτρα

Του ΤΑΣΟΥ ΓΙΑΚΟΥΜΗ 
Ορθώς, κατά τη γνώμη μου, ο ΕΟΔΥ προσπαθεί με κατασταλτικά -για πολλούς- μέτρα να περιορίσει την εξάπλωση του ιού στην περιφέρεια Αχαΐας-Ηλείας-Ζακύνθου.
Σκοπός είναι να ανασταλεί η ταχεία εξάπλωση της επιδημίας. Μόνο έτσι θα περιοριστεί η βλάβη του συστήματος υγείας που έχει ήδη επέλθει από τον αποτυχημένο χειρισμό του συνανθρώπου μας που με άλλους πολλούς συντοπίτες είχαν εκδράμει στα Ιεροσόλυμα, από όπου και πιθανώς ήρθαν σε επαφή με τον ιό.
Ας σημειωθεί ότι σήμερα ανακοινώθηκε η αναστολή της λειτουργίας της Βασιλικής του Παναγίου Τάφου, μιας και ενέχεται στη διασπορά του ιού στο Ισραήλ και αλλού.
Τα μέτρα του ΕΟΔΥ μπορεί να αποδειχθούν μια τρύπα στο νερό, αν αφεθεί να λειτουργήσουν χώροι συνάθροισης πολλών ανθρώπων, κατά τεκμήριο ανήκοντες σε ευπαθείς ομάδες, όπως οι ναοί που γιορτάζουν και λειτουργούν κατά τους Α’ Χαιρετισμούς αύριο και το Ψυχοσάββατο.
Η επιδημία του κορονοϊού, δεν πρέπει να εμπλέκεται στις αντιλήψεις πίστης και δογμάτων. Ο ιός μάς έχει δείξει τα δόντια του -βλέπουμε τα αποτελέσματα της διαφυγής του στη γειτονική Ιταλία- και δεν πρέπει να αφήσουμε να ξεφύγει το πράγμα εδώ, που το υγειονομικό μας σύστημα έχει υποστεί τεράστια βλάβη από τις πολιτικές της λιτότητας και της απαξίωσής του. Με το πρώτο κρούσμα στην περιφέρειά μας, πάνω από 30 επαγγελματίες υγείας μπήκαν σε καραντίνα σε Αμαλιάδα και Ρίο. Εχουμε πολλούς;
Η Μητρόπολη Πατρών και οι εκκλησιαστικοί παράγοντες Ηλείας και Ζακύνθου και ο ΕΟΔΥ με σαφή οδηγία του, οφείλουν να πάρουν άμεσα μέτρα για τον περιορισμό των εκδηλώσεων λατρείας -όσο αυτές προάγουν τον συνωστισμό- τις επόμενες μέρες. Κι αυτό γιατί βρισκόμαστε σε κρίσιμη καμπή για την εξέλιξη της επέκτασης της επιδημίας τις μέρες που έρχονται.
Προέχει η υπεράσπιση της Δημόσιας Υγείας.
* Ο Τάσος Γιακουμής είναι γενικός οικογενειακός ιατρός και επιστημονικά υπεύθυνος του Κέντρου Υγείας Κάτω Αχαΐας.

Related posts

Θεόδωρος Ασημακόπουλος: “Η νέα Συμπόρευση για τον Ερύμανθο αποτελείται από ικανούς ανθρώπους, που έχουν γνώση των προβλημάτων του Δήμου μας”- BINTEO

4press

Νιφόρας Νίκος: “Εξασφαλίζουμε ποιοτικό και φρέσκο κρέας για τους πελάτες μας”

4press

Ζήσε μια όμορφη εμπειρία στο FOOD & WINE Seimeio Strofilia την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου

4press