Πολιτική Συνεντεύξεις Χωρίς κατηγορία

Προστασία των εργαζομένων Ατόμων με Αναπηρία από τον κορωνοϊό

Ο γ’ αντιπρόεδρος της ΕΣΑΜΕΑ και Περιφερειακός Σύμβουλος Αντώνης Χαροκόπος δήλωσε:

Θεωρώ ότι η εμφάνιση και η αύξηση των κρουσμάτων του κορονοϊού στη χώρας μας αποτελεί ένα σοβαρό θέμα που χρειάζεται άμεση παρέμβαση προκειμένου να υπάρξει πρόληψη και προστασία των εργαζομένων με που εργάζονται σε χώρους παροχής υγείας, σε σχολικές μονάδες ή σε υπηρεσίες που υπάρχει άμεση επαφή με το κοινό.
Ως ένα αποτελεσματικό μέτρο, κατά την περίοδο της έξαρσης, θα μπορούσε να λειτουργήσει η αποχή από την εργασία και η παραμονή κατ΄ οίκον, χωρίς να χρεώνονται άδεια και χωρίς να υπάρξει καμία έκπτωση στις αποδοχές τους.
Άτομα με θαλασσαιμία, μεταμόσχευση μυελού οστών και συμπαγών οργάνων, καρδιοπάθειες και αναπνευστικά νοσήματα, ανοσοανεπάρκειες, σακχαρώδη διαβήτη, αυτοάνοσα νοσήματα, επίκτητα σύνδρομα, με λεμφώματα (π.χ. Hodgkin) , λήπτες βιολογικών παραγόντων (TNFα inhibitor Anti–IL-6 receptor), λήπτες κορτικοστεροειδών και γενικότερα άτομα με αναπηρία με 67% καθώς και γονείς τέκνων με αναπηρία.
Είναι απαραίτητο η Πολιτεία να λάβει ειδικά μέτρα προστασίας, κατά προτεραιότητα, προς όφελος των ευπαθών ομάδων καθώς είναι σχεδόν βέβαιο ότι το επόμενο διάστημα τα κρούσματα θα αυξηθούν και θα επιταχυνθεί η διασπορά του ιού.

Related posts

Συνάντηση του Δημάρχου Καλαβρύτων, με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο των Κτιριακών Υποδομών Α.Ε.

4press

Από σήμερα η κύρια σύνταξη θα γίνεται ψηφιακά: Εδώ εντάσσονται συντάξεις λόγω θανάτου ή γήρατος – Όλη η λίστα

4press

Στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας Έρευνας και Καινοτομίας, Φωκίων Ζαΐμης για Επιτάλιο και Αλυκές

4press