Πολιτική Συνεντεύξεις Χωρίς κατηγορία

Προστασία των εργαζομένων Ατόμων με Αναπηρία από τον κορωνοϊό

Ο γ’ αντιπρόεδρος της ΕΣΑΜΕΑ και Περιφερειακός Σύμβουλος Αντώνης Χαροκόπος δήλωσε:

Θεωρώ ότι η εμφάνιση και η αύξηση των κρουσμάτων του κορονοϊού στη χώρας μας αποτελεί ένα σοβαρό θέμα που χρειάζεται άμεση παρέμβαση προκειμένου να υπάρξει πρόληψη και προστασία των εργαζομένων με που εργάζονται σε χώρους παροχής υγείας, σε σχολικές μονάδες ή σε υπηρεσίες που υπάρχει άμεση επαφή με το κοινό.
Ως ένα αποτελεσματικό μέτρο, κατά την περίοδο της έξαρσης, θα μπορούσε να λειτουργήσει η αποχή από την εργασία και η παραμονή κατ΄ οίκον, χωρίς να χρεώνονται άδεια και χωρίς να υπάρξει καμία έκπτωση στις αποδοχές τους.
Άτομα με θαλασσαιμία, μεταμόσχευση μυελού οστών και συμπαγών οργάνων, καρδιοπάθειες και αναπνευστικά νοσήματα, ανοσοανεπάρκειες, σακχαρώδη διαβήτη, αυτοάνοσα νοσήματα, επίκτητα σύνδρομα, με λεμφώματα (π.χ. Hodgkin) , λήπτες βιολογικών παραγόντων (TNFα inhibitor Anti–IL-6 receptor), λήπτες κορτικοστεροειδών και γενικότερα άτομα με αναπηρία με 67% καθώς και γονείς τέκνων με αναπηρία.
Είναι απαραίτητο η Πολιτεία να λάβει ειδικά μέτρα προστασίας, κατά προτεραιότητα, προς όφελος των ευπαθών ομάδων καθώς είναι σχεδόν βέβαιο ότι το επόμενο διάστημα τα κρούσματα θα αυξηθούν και θα επιταχυνθεί η διασπορά του ιού.

Related posts

Ευρωεκλογές 2019: Βατερλώ για το κόμμα των Συντηρητικών – Απογοητευμένη η Μέι

4press

Κυβέρνηση για Παππά: Η υπόθεση θα διερευνηθεί μέχρι τέλους -Παραμένει το ερώτημα ποιος είναι ο «White Porcha»

4press

Συνεδριάζει το Δημ. Συμβουλίου Δυτ. Αχαΐας για την έγκριση των οικονομικών καταστάσεων

4press