Πολιτισμός - Lifestyle Συνεντεύξεις

Η “4press” επισκέφθηκε το χώρο του Πατρινού ζωγράφου και καθηγητή Ιατρικής Κώστα Σπυρόπουλου

Στον πολύχρωμο χώρο του με τα ιδιαίτερα έργα του ξενάγησε τη “4press” και τη δημοσιογράφο Άντυ Μαγνησαλή ο γνωστός καλλιτέχνης και καθηγητής ιατρικής Κωνσταντίνος Σπυρόπουλος. Μέσα από τα έργα του Σπυρόπουλου διακρίνει κανείς την κίνηση και συγχρόνως την σύλληψη μιας χρονικής στιγμής και πραγματικότητας. Ο Σπυρόπουλος δίνει κίνηση, ζωή και χρώμα. Ο εκπληκτικός ζωγράφος με τις δεκάδες εκθέσεις στο βιογραφικό του εμπνέεται από το λεγόμενο teenage culture και από την κουλτούρα των κόμικς, εξιδανικεύει καθημερινά αντικείμενα, σε μια προσπάθεια η προσωπική του έκφραση να υπερβεί τις καθιερωμένες αισθητικές αξίες.

Ο Κώστας Σπυρόπουλος έχει γεννηθεί στην Πάτρα το 1952. Έκανε μαθήματα ζωγραφικής στο Heron Art Institute του Πανεπιστημίου της Ινδιανάπολις των ΗΠΑ και  ελεύθερες σπουδές στα περισσότερα από τα μουσεία της Ευρώπης.

Από το 2000 έως το 2008 δίδαξε ως αναπληρωτής καθηγητής, στη Σχολή Πλαστικών Τεχνών και Επιστημών της Τέχνης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, με γνωστικό αντικείμενο, Εικαστική Ανατομία (Ν.407).

Είναι ομότιμος καθηγητής της Ιατρικής του Πανεπιστημίου Πατρών, Μέλος του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος και διευθυντής της πνευμονολογικής κλινικής της “Ολύμπιον”.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη δράση του μπορείτε να επισκεφθείτε τη σελίδα του στο facebook: https://www.facebook.com/kostas.spiropoulospainter

Related posts

Στάση στη “Γωνιά της Λιχουδιάς” για εναν καφέ και κάτι νόστιμο στο χέρι

4press

Αυτό θα πει ταλέντο: Iταλός ζωγράφισε με… τρακτέρ το πορτρέτο του Μπετόβεν – Σε έκταση 25.000 τ.μ. (βίντεο)

4press

Με την πρώτη γυναίκα λαμπαδηδρόμο στην ιστορία της, την Άννα Κορακάκη, ξεκίνησε το ταξίδι προς το Τόκιο η Ολυμπιακή φλόγα

4press