Ολονύχτιες εργασίες για την αποξήλωση της επικίνδυνης πεζογέφυρας στην Ε.Ο Πύργου – Πατρών, στο ύψος των Σχολών του ΟΑΕΔ, πραγματοποιήθηκαν υπό την επίβλεψη του Αντιπεριφερειάρχη Ηλείας Βασίλη Γιαννόπουλου που το περασμένο διάστημα κατέβαλε συνεχείς προσπάθειες προκειμένου να γνωστοποιήσει προς τους αρμόδιους φορείς την επικινδυνότητα της συγκεκριμένης γέφυρας για τους πολίτες.
Ο κ. Γιαννόπουλος τόνισε πως η συγκεκριμένη ενέργεια ήταν επιβεβλημένη δεδομένης και της επικινδυνότητας την οποία εμφάνιζε. Επεσήμανε πως για αρκετά χρόνια δε χρησιμοποιούταν από κανέναν και ουσιαστικά δεν ικανοποιούσε την ανάγκη που είχαν οι πολίτες να διέλθουν από το συγκεκριμένο σημείο.
Στάθηκε ιδιαίτερα στα φθαρμένα υλικά της και στον κίνδυνο τυχόν κατάρρευσής της, παράγοντες που συνέβαλαν στη συνεργασία με τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Αχαΐας και το γενικό διευθυντή κ. Καραγιάννη.
Δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τον τελευταίο, καθώς και τον Αστυνομικό Διευθυντή Ηλείας Παναγιώτη Μάνδαλο, όπου χάρη στη συνδρομή του με προσωπικό της Τροχαίας ρυθμίστηκε η κυκλοφορία των διερχόμενων οχημάτων και πραγματοποιήθηκαν οι εργασίες με τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια. Κλείνοντας, σημείωσε πως σε περίπτωση που στο μέλλον προκύψει ανάγκη διέλευσης πεζών από το σημείο, ήδη έχει εξεταστεί το ενδεχόμενο τοποθέτησης φωτεινού σηματοδότη με ελεγχόμενη διέλευση πεζών.
