Ειδήσεις

ΠΑΤΡΑ: Ποδηλατόδρομος από Παπαφλέσσα μέχρι Κανελλοπούλου -Υπέγραψε τη σύμβαση ο Δήμαρχος Κώστα Πελετίδης

Από Κανελλοπούλου ως Παπαφλέσσα

«Ο σχεδιασμός που είχαμε κάνει για δημιουργία δικτύου ποδηλατόδρομων μέσα στην πόλη, ήρθε η ώρα να πάρει σάρκα και οστά. Θα έχουμε σε λίγο έναν ποδηλατόδρομο από την Κανελλοπούλου έως την Παπαφλέσσα ο οποίος θα μεγαλώσει αφού σχεδιάζουμε να συνδεθεί με το τμήμα του ποδηλατόδρομου έως το κάμπινγκ της Αγυιάς και θα τον επεκτείνουμε από την Παπαφλέσσα μέχρι το νέο λιμάνι και μέχρι την οδό Ανθείας.

Υπολογίζοντας και το δίκτυο των ποδηλατόδρομων που προβλέπεται να γίνουν με το έργο της ανάπλασης του ιστορικού κέντρου της Πάτρας, αλλά και με το διεκδικούμενο γραμμικό πάρκο έως το Ρίον, το οποίο θα περιλαμβάνει διαδρομή για ποδήλατα, στα επόμενα χρόνια η Πάτρα θα είναι μια πόλη με συνδυασμένες ποδηλατοδιαδρομές, προσανατολισμένη στην ασφαλή χρήση του ποδηλάτου ως μέσου μεταφοράς, άθλησης και απόλαυσης για όλους τους δημότες.

Θέλω να ευχαριστήσω τους εργαζόμενους του Δήμου γιατί χωρίς την δουλειά τους δεν θα είχαμε φθάσει στο σημείο που είμαστε σήμερα».

Ο ποδηλατόδρομος θα έχει μήκος 4,5-5 χλμ. και θα παραδοθεί προς χρήση σε ένα χρόνο περίπου.

Related posts

Συνεχίζονται οι συλλήψεις αλλοδαπών στο λιμάνι – Χειροπέδες σε τέσσερις

4press

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται έργα συντήρησης, βελτίωσης και άρσης της επικινδυνότητας στο επαρχιακό οδικό δίκτυο των Δήμων Πατρέων, Δυτικής Αχαΐας, Καλαβρύτων, Αιγιάλειας και Ερυμάνθου

4press

Tροχαίο στην εθνική οδό Αντιρρίου – Ιωαννίνων: Αναποδογύρισε νταλίκα, εγκλωβίστηκε ο οδηγός

4press