Συνεντεύξεις

Αντώνης Χαροκόπος: Τοποθέτηση σχετικά με εξώδικη δήλωση στο Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας

O Εκπρόσωπος Ε.Σ.Α.μεΑ στο Δ.Σ. του Κ.Κ.Π.Π.Δ.Ε.,  Γ΄ Αντιπρόεδρος Ε.Σ.Α.μεΑ και  Περιφερειακός Σύμβουλος Δυτικής Ελλάδας Αντώνης Χαροκόπος προχώρησε στην παρακάτω δήλωση:

Με αφορμή την εξώδικη δήλωση που κατέθεσε ο κος Διονύσης Μάλιαρης, επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Ανδραβίδας- Κυλλήνης, στο Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, διαμαρτυρόμενος για τη λειτουργία Στέγης Υποστηριζόμενης Διαβίωσης ατόμων με αναπηρία σε ακίνητο που έχει ιδιοκτησία, στα Λεχαινά, θα ήθελα να αναφέρω ως εκπρόσωπος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία, μέλος στο Δ.Σ. του Κέντρου ότι η άσκηση του δικαιώματος των ατόμων με αναπηρία στην ανεξάρτητη διαβίωση έχει κατοχυρωθεί συνταγματικά και νομοθετικά.

Στο πλαίσιο αυτό με το Πρόγραμμα Αποϊδρυματοποίησης που υλοποιεί το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας πρόκειται να δημιουργηθούν στην Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας τρεις Στέγες Υποστηριζόμενη Διαβίωσης (Λεχαινά, Πύργος, Βάρδα) που θα πληρούν όλες τις προδιαγραφές ασφαλής λειτουργίας, ακολουθώντας τις απαιτούμενες νόμιμες διαδικασίες.

Προκαλεί τουλάχιστον αγανάκτηση και οργή ο ισχυρισμός ότι η γειτνίαση με δομές ατόμων με αναπηρία υποβαθμίζει το όλο ακίνητο.

Ενάντια σε κάθε είδους ρατσιστική φρασεολογία οφείλουμε ως κοινωνία, συντεταγμένα, να προστατεύσουμε πρωτίστως τα παιδιά με αναπηρία.

Related posts

Συγκλονιστικό! Η στιγμή που η Αλίκη Κατσαβού ανακοινώνει στον μικρό Φοίβο τον θάνατο του Βουτσά: «Ο πατερούλης…»

4press

Ο “κος Τέσλα” ο Ίλον Μασκ θέλει πυρηνικό βομβαρδισμό του Άρη για να γίνει κατοικήσιμος και να κτίσει (βίντεο)

4press

Η μεγάλη συνέντευξη του Φ. Ζαϊμη: «Λύσεις για τους πολίτες, παρά τις αντιξοότητες»

4press