Ειδήσεις

Στο μικροσκόπιο των ειδικών η σεισμική ακολουθία στην Κρήτη – Τι λέει ο Άκης Τσελέντης

Στο μικροσκόπιο των ειδικών επιστημόνων έχει μπει η σεισμική δραστηριότητα στην Κρήτη. 

Ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών και καθηγητής Σεισμολογίας Άκης Τσελέντης, μιλώντας στο zougla.gr, ανέφερε ότι η περιοχή στην οποία έγιναν οι σεισμοί είναι μια περιοχή με αρκετά υψηλό σεισμικό δυναμικό.

«Κατά πάσα πιθανότητα το φαινόμενο έχει ολοκληρωθεί αλλά αφήνω μία μικρή επιφύλαξη γιατί το να έχουμε δύο πεντάρηδες και μετά μία πλούσια μετασεισμική δράση προβληματίζει λίγο. Το φαινόμενο το παρακολουθούμε από το Γεωδυναμικό και μάλιστα έχουμε σκοπό να στείλουμε και φορητό συνεργείο στη Σητεία.

»Πιστεύω πως θα γίνουν αρκετοί μετασεισμοί και επειδή γίνονται σε μικρό εστιακό βάθος θα είναι αισθητοί» σημείωσε χαρακτηριστικά. 

Την ίδια ώρα, νέα σεισμική δόνηση μεγέθους 3,9 βαθμών Ρίχτερ σημειώθηκε στις 12:00 το μεσημέρι της Δευτέρας στην περιοχή της Κρήτης. Ο σεισμός έγινε 48 χλμ. βόρεια-βορειοανατολικά της Σητείας και το εστιακό βάθος υπολογίζεται στα 6 χλμ., σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο.

Related posts

Αλλάζουν όλα στις προσλήψεις όχι όμως στην αποζημίωση απόλυσης

4press

«Γκάζι» για τρία νέα ΕΣΠΑ για μικρομεσαίες επιχειρήσεις

4press

Πόθεν έσχες: Παράταση υποβολής δηλώσεων μέχρι 15 Ιανουαρίου 2023

4press