Υγεία & Fitness

Οι 7 βαθύτερες αιτίες για τους εφιάλτες μας – Tι κρύβουν;

Ο καθένας θα βιώσει κάποιον εφιάλτη τουλάχιστον λίγες φορές στην διάρκεια της ζωής του. Και για πολλούς από εμάς, οι πραγματικές βαθύτερες αιτίες αυτών των νυχτερινών τρόμων παραμένουν ένα μυστήριο, τουλάχιστον μέχρι τώρα.

Οι εφιάλτες είναι βασικά κακά όνειρα που εμφανίζονται όταν είμαστε πολύ αγχωμένοι ή δεν αντιμετωπίζουμε κάτι που μας ενοχλεί. Αν και μπορούν να εμφανιστούν χωρίς λόγο, συνήθως είναι το αποτέλεσμα από κάτι που αντιμετωπίζουμε στην καθημερινότητα μας. Ενώ δεν έχω αρκετά συχνά εφιάλτες, κάποιοι από αυτούς φαίνονται εξαιρετικά αληθινοί και ζωντανοί ακόμα και σήμερα.

Μερικές από τις αιτίες για τους εφιάλτες μπορεί να είναι πράγματα όπως το άγχος, το στρες, οι ασθένειες, ο θάνατος ενός αγαπημένου προσώπου ή ακόμα και κάτι τόσο απλό όσο το φαγητό που φάγαμε πριν πάμε για ύπνο. Ενώ δεν μπορούμε να τους αποφύγουμε, μπορούμε να τους ελαττώσουμε ανακαλύπτοντας γιατί συμβαίνουν και κάνοντας αλλαγές.

Παρακάτω αναφέρομαι σε μερικούς από τους κοινούς εφιάλτες που μπορεί να έχει κάποιος και τι είναι αυτό που συχνά τους προκαλεί. Αν και ίσως να μην ισχύει για όλους, μπορεί να βοηθήσει.

7 μηνύματα που βρίσκονται στους εφιάλτες μας:

  1. Πτώση

Πολλοί άνθρωποι έχουν εφιάλτες στους οποίους πέφτουν από κάπου. Τις περισσότερες φορές το άτομο στο όνειρο πέφτει από ένα κτίριο, ένα βράχο ή από μια γέφυρα. Αυτό δηλώνει πως είστε ανασφαλείς και αισθάνεστε καταπιεσμένοι. Παρόλο που ίσως να μην το συνειδητοποιείτε, πρέπει να ελέγξετε κάποιες καταστάσεις της καθημερινότητας σας.

  1. Κάποιος ή κάτι σας κυνηγά

Το να ονειρεύεστε ότι κάποιος ή κάτι σας κυνηγά προκαλείται από το άγχος. Τρέχετε στην πραγματική σας ζωή και το ίδιο κάνει και ο εαυτός σας στο όνειρο. Αν δουλέψετε για να καταλάβετε καλύτερα ποιος ή τι σας κυνηγά, η πηγή των φόβων σας θα γίνει σαφής. Τα όνειρα τονίζουν πολλά πράγματα που δεν συνειδητοποιούμε. Αισθάνεστε πολύ ευάλωτοι και ανάλογα με τον λόγο για τον οποίο συμβαίνει αυτό, τα πράγματα δεν θα καλυτερεύσουν αν δεν καταβάλλετε κάποια προσπάθεια.

  1. Κάποιος που έχει πεθάνει

Όταν ονειρευόμαστε ανθρώπους που έχουν πεθάνει, μπορεί να γίνουμε πολύ συναισθηματικοί. Αν και δεν πρόκειται πάντα για εφιάλτες, πολλές φορές είναι. Αυτό δείχνει ότι παλεύετε ακόμα να το ξεπεράσετε. Πρέπει να συμφιλιωθείτε με τον θάνατο του ατόμου και με αυτά που το περιβάλλουν. Αν αυτό το άτομο ήταν κάποιος που αγαπούσατε, σας λείπει αλλά αν ήταν κάποιος που φοβόσασταν πρέπει να αφήσετε αυτόν τον φόβο. Δεν πρόκειται να επιστρέψει από τον τάφο.

  1. Δολοφονείστε

Όταν πρόκειται για όνειρα με δολοφονίες, τα πράγματα μπορούν να εξελιχθούν με τρεις τρόπους. Είστε ο δολοφόνος, δολοφονείστε εσείς ή βλέπετε να συμβαίνει ένας φόνος. Κανένα από αυτά δεν είναι διασκεδαστικά όνειρα και είστε αρκετά σοκαρισμένοι όταν ξυπνάτε. Αν ονειρεύεστε ότι δολοφονείστε, πιθανότατα έχετε κάποια πολύ αρνητικά συναισθήματα και φοβάστε ότι θα αποτύχετε σε κάτι για το οποίο προσπαθείτε πολύ.

Μπορεί να νομίζετε ότι κάποιος προσπαθεί να σας εμποδίσει να επιτύχετε αλλά αυτό δεν ισχύει πάντα. Μπορεί επίσης να παλεύετε να ξεπεράσετε κάτι που έχει συμβεί. Ξανασκεφτείτε τα πράγματα και δείτε που καταλήγετε αναφέρει το awaken.

  1. Ντροπιάζεστε

Το να ονειρεύεστε πως ντροπιάζεστε με κάποιον τρόπο δεν είναι διασκεδαστικό. Ανάλογα με το τι συμβαίνει στο όνειρο σας το υποσυνείδητο σας μπορεί να δουλεύει για να σας υποδείξει κάτι για το οποίο ντρέπεστε στην πραγματική ζωή. Αυτό είναι ίσως κάτι που πρέπει να δείτε και να αλλάξετε. Το να το ξεπεράσετε αυτό θα κάνει μεγάλη διαφορά στην ζωή σας και σημαντικότερα, θα σταματήσουν οι εφιάλτες.

  1. Είστε παγιδευμένοι

Πολλοί άνθρωποι έχουν εφιάλτες στους οποίους είναι παγιδευμένοι. Είναι αρκετά απλοί και προέρχονται από το άγχος. Πιθανότατα νιώθετε παγιδευμένοι στην ζωή σας με κάποιον τρόπο και πρέπει να αποφασίσετε για κάτι. Ίσως αισθάνεστε ανίσχυροι και ότι δεν μπορείτε να βρείτε τον σωστό δρόμο. Πάρτε την κατάσταση στα χέρια σας και αποδείξτε πως το όνειρό σας είναι λάθος.

  1. Θέλετε να τρέξετε και δεν μπορείτε

Αυτό το όνειρο μπορεί να είναι αρκετά τρομακτικό. Κάτι ή κάποιος έρχεται εναντίον σας και πρέπει να τρέξετε αλλά δεν μπορείτε. Είτε δεν μπορείτε να τρέξετε καθόλου είτε δεν μπορείτε αρκετά γρήγορα. Υπάρχει κάτι στην ζωή σας από το οποίο πρέπει να ξεφύγετε αλλά δεν έχετε κάνει τα βήματα για να φτάσετε στην κατάσταση που πρέπει για να το κάνετε αυτό. Τις περισσότερες φορές σχετίζεται με την έλλειψη αυτοπεποίθησης. Το να το ξεπεράσετε όμως είναι πιο εύκολο από όσο νομίζετε.

Related posts

ΕΡΕΥΝΑ: Κατάθλιψη και εφηβεία… Πόσο βαρύτητα πρέπει να δίνουμε;

4press

Αν θέλεις να αγγίξεις το όνειρό σου, δούλεψε στην σιωπή – Άσε την επιτυχία σου να κάνει θόρυβο

4press

Αρτηρίες: Ποιες τροφές τις διατηρούν καθαρές

4press