Πολιτισμός

Ένα ρομπότ επιβλέπει την τήρηση των αποστάσεων ασφαλείας και την χρήση μάσκας σε ιαπωνικό κατάστημα (vid)

Το Robovie προειδοποιεί τους πελάτες όταν εντοπίζει μέσω κάμερας και τεχνολογίας ακτινών λέιζερ 3D ότι δεν φορούν προστατευτική μάσκα.

Ένα ρομπότ «προσελήφθη» προσφάτως από κατάστημα στην Ιαπωνία για να αναλάβει την αποστολή να εξασφαλίζει ότι οι πελάτες φορούν προστατευτική μάσκα και τηρούν τις αποστάσεις ασφαλείας για την πρόληψη της διασποράς της COVID-19.

Ο «υπάλληλος» αυτός ονόματι Robovie, δημιούργημα του Διεθνούς Ερευνητικού Ινστιτούτου Προηγμένων Τηλεπικοινωνιών (ATR) που εδρεύει στο Κιότο, καθοδηγεί τους πελάτες στον χώρο πωλήσεων στο επίσημο κατάστημα της ποδοσφαιρικής ομάδας Σερέζο Οσάκα.

Το Robovie προειδοποιεί τους πελάτες όταν εντοπίζει μέσω κάμερας και τεχνολογίας ακτινών λέιζερ 3D ότι δεν φορούν προστατευτική μάσκα για τον νέο κορονοϊό ή δεν τηρούν τους κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης.

Η ανάθεση του έργου αυτού στο Robovie γίνεται στο πλαίσιο δοκιμής που άρχισε την περασμένη εβδομάδα και θα διαρκέσει τουλάχιστον ως το τέλος του μήνα. Αυτή θα παραταθεί ανάλογα με την κατάσταση, σύμφωνα με το ATR.

Έχοντας περίπου 120.000 καταμετρημένα κρούσματα του νέου κορονοϊού και σχεδόν 2.000 θανάτους εξαιτίας της COVID-19, η Ιαπωνία έχει αντιμετωπίσει την πανδημία καλύτερα από πολλές άλλες χώρες και οι άνθρωποι εκεί συμμορφώνονται ως επί το πλείστον με το αίτημα για την χρήση προστατευτικής μάσκας.

Ωστόσο οι αρχές καλούν σε επαγρύπνηση έπειτα από μια επανεμφάνιση κρουσμάτων του SARS-CoV-2 καθώς ο καιρός γίνεται πιο κρύος και οι άνθρωποι περνούν περισσότερο χρόνο σε εσωτερικούς χώρους.

Related posts

Καπετάν Παναγιώτης Τσάκος: Αναγορεύτηκε σε Επίτιμο Διδάκτορα της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών του ΕΑΠ (pics)

4press

Αδιανόητο μήνυμα διαχειριστή που απαγορεύει την χρήση του ασανσέρ από ντελίβερι (pics)

4press

Παρουσία του Πατριάρχη Βαρθολομαίου, το κονσέρτο της Σόνιας Θεοδωρίδου στην Κωνσταντινούπολη

4press