Πολιτισμός - Lifestyle

ΦΩΤΟ:Όλα έτοιμα για τον Γάμο του Καραγκιόζη

Ο Γάμος του Καραγκιόζη ετοιμάζεται για να ξεκινήσει και η καρναβαλική πομπή είναι σχεδόν έτοιμη.

Πρωταγωνιστές στον Γάμο αυτό του Καραγκόζη θα είναι οι σπουδαστές της Δραματικής Σχολής του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας, αλλά καιο γνωστός Καραγκιοζοπαίκτης Χρήστος Πατρινός που σκηνοθετεί την παράσταση και τα δρώμενα που θα δούμε κατά την διάρκεια της πομπής.

Η πομπή θα ξεκινήσει από την Άνω Πόλη στο ύψος της πλατείας Μαρούδα, θα κατέβει από την Γερμανού και θα προχωρήσει συνοδεία μουσκών και διάφορων ακόμα δρώμενων προς την πλατεία Γεωργίου.

Εκεί θα γίνει ο γάμος. Στο δρώμενο παίρνουν μέρος και χορευτές από τα τμήματα του Χορευτικού του Πολιτιστικού Οργανισμού, οι μπάντες με τα χάλκινα πνευστά από την Μακεδονία και αρκετοί ακόμα. Είναι χαρακτηριστικό ότι συμμετέχουν πάνω από 50 φιγούρες του Θεάτρου Σκιών.  Το δρώμενο έρχεται για να αντικαταστήσει τον Γάμο της Γιαννούλας της Κουλουρού που κόπηκε από τον δήμο ως ένα έθιμο βάρβαρο.

Related posts

Ο Οκτώβριος θα έχει μια δεύτερη πανσέληνο αύριο, τελευταία μέρα του μήνα

4press

Ο “Πείρος” ταξιδεύει παντού – Τώρα βρίσκεται στο Κίεβο

4press

Ο Πατρινός Κωνσταντίνος Πατέντας «βούτηξε» στα νερά του Ατλαντικού και έπιασε τον Σταύρο

4press

Leave a Comment