Συνεντεύξεις

Νίκος Κακλαμανάκης για την Σοφία: Όχι στην κουλτούρα του βιασμού της σιωπής, έχει ομερτά & βία στο ΔΣ

«Εμείς οι αθλητές λέμε όχι στην κατάχρηση εξουσίας και στην χρήση βίας»

Για τις αποκαλύψεις της Σοφίας Μπεκατώρου μίλησε μεταξύ άλλων και ο κορυφαίος Έλληνας ιστιοπλόος Νίκος Κακλαμανάκης, με την ίδιο να αναφέρει μεταξύ άλλων ότι έχει πολλή ομερτά και βία στο ΔΣ της Ομοσπνδίας».

«Την Σοφία Μπεκατώρου την γνωρίζω πολλά χρόνια. Δεν είναι μόνο κορυφαία αθλήτρια, αποδεικνύει ότι και στην θάλασσα είναι κορυφαία γιατί τολμά να λέει την αλήθεια της, η οποία μετά τα όσα είχα πει στην Βουλή, κι ήλπιζα ότι θα ήταν η αρχή για την Σοφία και για άλλους αθλητές της ομοσπονδίας να μιλήσουν, δυστυχώς δικαιώνομαι» είπε μεταξύ άλλων ο μεγάλος αθλητής μιλώντας τηλεφωνικά στην εκπομπή Έλα Χαμογέλα.

Οι εξελίξεις είναι καταιγιστικές μετά και τα όσα είπε η Μπεκατώρου, για την κακοποίηση  που υπέστη στον χώρο του αθλητισμού και πολλοί τάσσονται τώρα στο πλευρό της. Ανάμεσα σε αυτούς και ο Κακλαμανάκης.

«Από τα 19 μου λέω ότι η ομοσπονδία είναι κράτος εν κράτει. 33 χρόνια μετά και με όσα καταγγέλει η Μπεκατώρου, καταλαβαίνουμε πόσο μεγάλο είναι το πρόβλημα. Εμείς οι αθλητές λέμε όχι στην κατάχρηση εξουσίας και στην χρήση βίας και κυρίως όχι στην κουλτούρα του βιασμού της σιωπής» είπε ακόμα ο αθλητής στην εκπομπή του Open. 

Και πρόσθεσε ότι: Έχει πολλή ομερτά και βία μέσα στο διοικητικό συμβούλιο. Πιστεύω ότι δεν φτάνει να μην αδικούμε αλλά να μην αφήνουμε άλλους να αδικούν, αυτή είναι η πραγματική έννοια της δικαιοσύνης για εμένα.

Λυπάμαι για αυτήν την εξέλιξη αλλά πρέπει κάποια στιγμή μέσα σε αυτό το σκοτάδι που έχουμε βιώσει τόσα χρόνια να απαντήσουμε. Είχα ακούσει δεξιά κι αριστερά κάποια πράγματα αλλά όχι τόσο συγκεκριμένα. Μεγαλύτερος είναι ο βιασμός του σώματος αλλά της ψυχής. Σε πολλά παιδιά έχουν καταστρέψει το όνειρό τους γιατί τα έχουν δυσκολέψει σε τέτοιο βαθμό, τα έχουν απειλήσει ώστε να μην μπορούν να συνεχίσουν».

Related posts

Ετοιμάζει δικό του τραγούδι ο Κώστας Ντότσικας;

4press

Εργασιοδιακοπές

4press

Έτοιμη η 6η τοιχογραφία του ArtWalk 7!

4press