Συνεντεύξεις

Ποιος ήταν ο Νάσος Νασόπουλος – Η διαδρομή του

Η “4press” εκφράζει, μέσα από την αναδημοσίευση του παρακάτω άρθρου, τα θερμά συλλυπητήρια της στην οικογένεια του Νάσου Νασόπουλου αλλά και στους δεκάδες αδελφικούς του φίλους!

Από το Διεθνές Φεστιβάλ Πάτρας και τους Ολυμπιακούς Αγώνες μέχρι και τη δημιουργία του thebest.gr

Ο Νάσος Νασόπουλος, ο εμπνευστής και η «ψυχή» του The Best, έφυγε σήμερα από τη ζωή μετά από σκληρή μάχη που έδωσε με τον καρκίνο για περίπου δύο χρόνια.

Γεννήθηκε στις 25 Ιουνίου του 1963 και σπούδασε Ηλεκτρολόγος. Γρήγορα όμως τον κέρδισε η αγάπη του για την πολιτική και το πάθος του για τη δημοσιογραφία και την επικοινωνία.

Το 1983 σε ηλικία 20 χρονών έγινε μέλος της εμβληματικής 3μελούς επιτροπής της παντοδύναμης τότε Νομαρχιακής Επιτροπής του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Αχαΐας, μαζί με τον Χρήστο Δημόπουλο και τον Γιώργο Μάρκου. Οι τρεις τους έκτοτε θα συνδεθούν με παντοτινή αδερφική φιλία.

Το κομματικό κουστούμι δεν του πήγαινε όμως. Σύντομα αποχώρησε από το ΠΑ.ΣΟ.Κ. αλλά παρέμεινε ως το τέλος της ζωής του ένας μάχιμος και βαθιά προοδευτικός πολίτης και δημοσιογράφος. Στην μετέπειτα πορεία της ζωής του αρνήθηκε όλες τις προτάσεις που του έγιναν για να πολιτευτεί ή να αναλάβει δημόσιες θέσεις.

Το 1983 ο Θάνος Μικρούτσικος ως καλλιτεχνικός διευθυντής και ο Νάσος ως διοικητικός υπεύθυνος ξεκίνησαν το Διεθνές Φεστιβάλ Πάτρας, που τα επόμενα χρόνια απέκτησε πανευρωπαϊκή λάμψη.  

Ξεκίνησε εκδίδοντας την τοπική μηνιαία εφημερίδα «ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ» ενώ κατόπιν άνοιξε με τον Γιώργο Σπαθαράκη την ημερήσια εφημερίδα «ΓΕΓΟΝΟΤΑ» και την «ΕΒΔΟΜΑΔΑ» που κυκλοφορούσε κάθε Σαββατοκύριακο.  

Το 1988 με τον Φάνη Συναδινό δημιούργησαν τον ραδιοφωνικό σταθμό «ΦΑΡΟΣ», μια εμβληματική δημοσιογραφική πρωτοβουλία, που γρήγορα κατέκτησε τεράστιο μερίδιο ακροαματικότητας μεταξύ των Πατρινών. Παράλληλα συνέχισε την πολύπλευρη δημοσιογραφική του δραστηριότητα σαν πολιτικός σχολιαστής στον τηλεοπτικό σταθμό TELE-TIME, καταγράφοντας ιστορικά υψηλά ποσοστά τηλεθέασης για τα δεδομένα ενός περιφερειακού καναλιού, ενώ ανέλαβε και αρχισυντάκτης της καθημερινής εφημερίδας «ΗΜΕΡΑ» με εκδότη τον Ανδρέα Χριστόπουλο, που ήταν το κύριο έντυπο έκφρασης των δημοκρατικών Πατρινών.

Για περίπου 10 χρόνια με τον φίλο του Νίκο Συναδινό είχαν παρέμβαση σε όλα τα κορυφαία πολιτικά, πολιτιστικά και αθλητικά γεγονότα της πόλης μέσα από τη διαφημιστική εταιρία τους «ΑΚΤΙΝΑ», ενώ μεταξύ πολλών άλλων εκδηλώσεων και μεγάλων διοργανώσεων διοργάνωσε το 2007 το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ρυθμικής Γυμναστικής.

Το 2004 ανέλαβε την ευθύνη της διοργάνωσης των Ολυμπιακών Αγώνων στην Πάτρα, ως City Manager και Venue Manager. Με την ολοκλήρωση των αγώνων τιμήθηκε για την χρηστή οικονομική του διαχείριση.

Για δεκαετίες ολόκληρες αρκετοί βουλευτές και δήμαρχοι της Αχαΐας αναγνωρίζουν ότι η εκλογική τους επιτυχία χρωστάει πολλά στο επικοινωνιακό χάρισμα και την πολιτική διεισδυτικότητα του Νάσου.

Το 2009 διαβλέποντας ότι το μέλλον στην ενημέρωση περνά σε νέα περίοδο επηρεαζόμενη από την ραγδαία ανάπτυξη της τεχνολογίας, προχώρησε στη δημιουργία του thebest.gr, επιχειρώντας και επιτυγχάνοντας μια μικρή επανάσταση στο χώρο της ενημέρωσης στην ελληνική περιφέρεια, δημιουργώντας έναν από τους πλέον σύγχρονους ενημερωτικούς ιστότοπους της Ελλάδας. Συνιδρυτής και συνεργάτης του ο Χριστόφορος Πετρής, που έφυγε πριν από έναν χρόνο από τη ζωή.

Κατάφερε να κάνει το thebest.gr το οποίο ήταν ένα από τα πρώτα ειδησεογραφικά sites στη χώρα, εξαρχής κορυφαίο στην περιφερειακή ενημέρωση, με επιμονή στην υπηρεσία της  αντικειμενικής δημοσιογραφίας, όντας μια από τα λιγοστές εύρωστες και υγιείς εκδοτικές επιχειρήσεις της επικράτειας.

Η τελευταία του προσφορά στην Πάτρα ήταν η καθοριστική του συνεισφορά και συμμετοχή στην ανάληψη και προετοιμασία των Μεσογειακών Αγώνων του 2019.

Η σύζυγός του, Νεκταρία Ντούκα, υπήρξε ο ακούραστος συνοδοιπόρος του στην προσωπική και επαγγελματική του ζωή. Στη μάχη του με τον καρκίνο στάθηκε ο ακάματος συναγωνιστής και εμψυχωτής του. Έτσι ο Νάσος βρήκε τη δύναμη να δημοσιεύει καθημερινά στη στήλη του «Το ημερολόγιο ενός καρκινοπαθούς», έναν γενναίο διάλογο επικοινωνίας του με όλους αλλά κυρίως με τους ομοιοπαθείς του.

Με την πρώην σύζυγό του, Ντοραλίνα Γκολφινοπούλου, που διατήρησαν μια όμορφη και ανθρώπινη σχέση μέχρι το τέλος, απέκτησε τους δυο του γιους, τον Περικλή και τον Θάνο. Βρισκόταν πάντα δίπλα τους και είχε τη χαρά να τους δει να ακολουθούν ομοίως με αυτόν- αντίθετα με τις σπουδές τους- τους δικούς του επαγγελματικούς δρόμους. Τη δημοσιογραφία και την επικοινωνία.

Είχε ακόμα 3 αδέρφια, την Ελένη, τον Μιχάλη και τον Γιάννη που έφυγε πριν από δύο χρόνια.

Ο Νάσος τέλος, ευτύχησε μεταξύ άλλων να κάνει αρκετούς καλούς και πραγματικούς φίλους, οι οποίοι και υπήρξαν σημαντικό και αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής του.

Ο λόγος για τον «αδερφό του που δεν τους ένωσε μόνο το αίμα», τον δικηγόρο Γιώργο Μάρκου, τον γιατρό και βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστα Μάρκου, τον Χρήστο Παπαδημάκη, τον κουμπάρο του Δημήτρη Σαρδελιάνο, τον γιατρό του Μιχάλη Κίτρου και τον γιο του και επίσης γιατρό του Πάνο Κίτρου, τον οδοντίατρο Ηλία Γρηγόρη αλλά και τους τρεις που έφυγαν νωρίς, τον Χρήστο Δημόπουλο, τον έτερο κουμπάρο του Τάκη Γκίκα και τον Κώστα Σμυρνή ή αλλιώς «Πράχτορα».

Όσοι τον γνώρισαν και τον αγάπησαν, η οικογένεια του, οι αμέτρητοι φίλοι μιας ζωής και οι συνοδοιπόροι μιας σπουδαίας διαδρομής, τον αποχαιρετούν σήμερα με οδύνη και σπαραγμό. Και με το αποτύπωμά του χαραγμένο βαθιά μέσα τους.  

πηγή: thebest.gr

Related posts

Ο Καθηγητής Γεωλογίας Παν/μίου Πατρών Αβρ. Ζεληλίδης στο “Προφίλ”

4press

Κίμων Αποστολόπουλος: Η Φάρμα Φαθέων προχωράει με σύνεση, εξοπλισμό και γνώση

4press

Τρέχουμε για τα παιδιά της «ΦΛΟΓΑΣ» και της «ΚΙΒΩΤΟΥ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ»  με την συμβολή της Περιφέρειας

4press