Υγεία & Fitness

Το Χάρβαρντ διαπιστώνει γιατί χειροτερεύει το σεξ όταν μεγαλώνουμε – Οι ασκήσεις για να βελτιωθεί

Οι φυσιολογικές αλλαγές του σώματος με το πέρασμα του χρόνου διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στη ζωή των ανθρώπων και φυσικά και στην σεξουαλικότητα και την ερωτική τους ζωή

H ορμόνη τεστοστερόνη παίζει μεγάλο ρόλο στην υγεία των ανδρών , αλλά

ίσως ο πιο σημαντικός ρόλος της είναι να τροφοδοτήσει τη σεξουαλική ορμή και την απόδοση.

Τα επίπεδα τεστοστερόνης τείνουν να μειώνονται με την ηλικία.

Κορυφώνονται  από την αρχή της ενηλικίωσης και στη συνέχεια μπορεί να μειώνονται  έως και 1% ετησίως ξεκινώντας από την ηλικία των 40 ετών.

Μερικές φορές μια απότομη πτώση μπορεί να συμβεί λόγω τραυματισμού ή ασθένειας (όπως λοίμωξη), χημειοθεραπείας ή θεραπείας με ακτινοβολία ή ορισμένων φαρμάκων.

Οι φυσιολογικές αλλαγές του σώματος με το πέρασμα του χρόνου διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στη ζωή των ανθρώπων και φυσικά και στην σεξουαλικότητα και την ερωτική τους ζωή.

Τα επίπεδα των ορμονών πέφτουν και η νευρολογική και κυκλοφορική λειτουργία επιδεινώνονται, καταλήγοντας σε προβλήματα σεξουαλικής φύσης.

Η στυτική δυσλειτουργία για τους άντρες και ο κολπικός πόνος για τις γυναίκες, είναι τα σημαντικότερα σεξουαλικά προβλήματα που φέρνει η τρίτη ηλικία, χωρίς αυτό να σημαίνει πως το σεξ πρέπει να γίνει κάτι που ανήκει στο παρελθόν.

Η Ιατρική Σχολή του Χάρβαρντ έχει δώσει στη δημοσιότητα μια σειρά από συμβουλές για το πώς μπορούν οι άνθρωποι της τρίτης ηλικίας να δουλέψουν μόνοι τα μικροπροβλήματα στο σεξ.

Η πρώτη μάς λέει πως πρέπει να δίνουμε περισσότερο χρόνο στον εαυτό μας για να επιτευχθεί η ερωτική διέγερση.

«Εσείς και ο σύντροφός σας μπορείτε να βελτιώσετε τις πιθανότητες επιτυχίας στήνοντας ένα ήσυχο, άνετο και χωρίς διακοπές περιβάλλον για σεξ».

Ακόμα σημαντικότερο θεωρεί το Χάρβαρντ τη διατήρηση της σωματικής επαφής.

«Ακόμα και αν είστε κουρασμένοι ή αναστατωμένοι για το πρόβλημα, τα φιλιά και οι αγκαλιές είναι απαραίτητα για τη διατήρηση της συναισθηματικής και σωματικής επαφής».

Κάτι που αξίζει να δοκιμάσουν οι ηλικιωμένοι, κατά το Χάρβαρντ πάντα, είναι η καταγραφή των φαντασιώσεών τους.

«Αυτή η άσκηση μπορεί να σας βοηθήσει να εξερευνήσετε πιθανές δραστηριότητες που πιστεύετε ότι μπορεί να διεγείρουν εσάς ή τον σύντροφό σας. Προσπαθήστε να σκεφτείτε μια εμπειρία ή μια ταινία που σας διέγειρε και μοιραστείτε κατόπιν την ανάμνηση με τον σύντροφό σας».

Related posts

Αναμνηστική δόση από την Επιτροπή Εμβολιασμών

4press

Κέντρο μαστού του θεραπευτηρίου “Ολύμπιον”: Tι είναι και τι προσφέρει

4press

Καινοτομία και επιστήμη ωθούν προς ένα κόσμο χωρίς τσιγάρο – Τα συμπεράσματα συνόδου για τις επιπτώσεις του καπνίσματος

4press