Η πράσινη άμαξα – την οποία ξεκίνησε να χρησιμοποιεί σε ηλικία 91 ετών – σταμάτησε μπροστά στοκάστρο
Προς την τελευταία του κατοικία οδηγήθηκε σήμερα ο πρίγκιπας Φίλιππος. Η αγαπημένη του άμαξα, αυτή που σχεδίασε ο ίδιος κατέφτασε στο κάστρο του Windsor με τα γάντια και το καπέλο του να βρίσκονται στην θέση του αναβάτη.
Η πράσινη άμαξα – την οποία ξεκίνησε να χρησιμοποιεί σε ηλικία 91 ετών – σταμάτησε μπροστά στο κάστρο ενώ το φέρετρο του πρίγκιπα μετέφερε το Land Rover που επίσης σχεδίασε ο ίδιος.
Το φέρετρο ήταν σκεπασμένο με την προσωπική σημαία του δούκα του Εδιμβούργου, αποτελούμενη από την ελληνική σημαία, τις μαύρες και άσπρες ρίγες της οικογένειας Μάουντμπάτεν, το κάστρο του Εδιμβούργου και τον θυρεό του Οίκου της Δανίας. Ηταν στολισμένο με το μπουκέτο από λευκά τριαντάφυλλα, κρίνα και γιασεμί που τοποθέτησε η βασίλισσα.

Μαζί και το ναυτικό του πηλήκιο και το σπαθί του. Τοποθετήθηκε στην πράσινη στρατιωτική Land Rover και συνοδεύθηκε από το κάστρο του Γουίνδσορ μέχρι το παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου από την πομπή μελών της οικογένειάς του με επικεφαλής τον πρίγκιπα Κάρολο και την πριγκίπισσα Αννα. Η βασίλισσα Ελισάβετ ακολούθησε το φέρετρο με την βασιλική Bentley.



Να σημειωθεί ότι η κηδεία έχει σχεδιαστεί στις λεπτομέρειές της με βάση τις προσωπικές επιθυμίες του ίδιου του πρίγκιπα, ο οποίος έφερε τον τίτλο του Δούκα του Εδιμβούργου.
Η πομπή συνοδεύτηκε από τους ήχους της μπάντας των Γρεναδιέρων Φρουρών, των οποίων ο πρίγκιπας Φίλιππος υπήρξε επί 42 χρόνια συνταγματάρχης, προς τιμήν του στρατιωτικού του παρελθόντιος για το οποίο ήταν πολύ υπερήφανος. Ο δούκας του Εδιμβούργου πολέμησε με το Βασιλικό Πολεμικό Ναυτικό κατά την διάρκεια του Β΄Παγκοσμίου Πολέμου.
