Ειδήσεις

Καιρός: Εκτακτο δελτίο επιδείνωσης για το Σαββατοκύριακο με ισχυρές καταιγίδες & πτώση της θερμοκρασίας (βίντεο)

Βροχές, σκόνη και ισχυροί άνεμοι το επόμενο τριήμερο

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, πρόσκαιρη επιδείνωση του καιρού προβλέπεται από το Σάββατο (24-04-2021) έως τις πρωινές ώρες της Κυριακής (25-04-2021), με ισχυρές βροχοπτώσεις κατά τόπους στην κεντρική και τη βόρεια χώρα.

Αναλυτικά, ισχυρές βροχές αναμένονται το Σάββατο:

  • . Στη δυτική και την κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την ανατολική Στερεά και βαθμιαία την Εύβοια.
  • β. Τα φαινόμενα αναμένεται να εξασθενήσουν, από το απόγευμα του Σαββάτου στη δυτική και κεντρική Μακεδονία, από το βράδυ στη Θεσσαλία και την ανατολική Στερεά, ενώ στην Εύβοια και τις Σποράδες από τις πρωινές ώρες της Κυριακής (25-04-2021).

Βροχές, σκόνη και ισχυροί άνεμοι το επόμενο τριήμερο

Αβαθές βαρομετρικό χαμηλό θα κινηθεί προς τη χώρα μας και σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr, θα προκαλέσει αλλαγή του καιρού, με τις βροχές, τη σκόνη και στη συνέχεια τους ισχυρούς ανέμους να συνθέτουν το καιρικό σκηνικό του επόμενου τριημέρου (Παρασκευή 23/04 – Κυριακή 25/04/2021).

Την Παρασκευή 23/04 προβλέπονται νεφώσεις με βροχές κυρίως στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια, ενώ το Σαββάτο 24/04 οι βροχές θα είναι περισσότερες και θα επηρεάσουν το μεγαλύτερο τμήμα της χώρας μας. Βαθμαιία όμως και από τα δυτικά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και την Κυριακή 25/04 θα περιοριστούν στην ανατολική και νότια χώρα.

Παράλληλα, ισχυροί άνεμοι ανατολικών-νοτιοανατολικών διευθύνσων προβλέπονται την Παρασκευή 23/04 στο Κεντρικό και Νότιο Ιόνιο, ενώ από το Σάββατο 24/04 και κυρίως την Κυριακή 25/04, οι βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο θα ενισχυθούν σημαντικά.https://www.youtube.com/embed/BGTr0L-sNoA

Τέλος, σύμφωνα με το προγνωστικό σύστημα DUSTMeteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr, αυξημένες θα είναι οι συγκεντρώσεις σκόνης στα κεντρικά και νότια, το διήμερο Παρασκευή 23/04 και Σάββατο 24/04.     

Η κίνηση του βαρομετρικού χαμηλού από την Πέμπτη 22/04 έως και την Κυριακή 25/04, με τα εκτιμώμενα ύψη βροχής και το πεδίο των ανέμων παρουσιάζεται στο βίντεο.

Related posts

Στο νοσοκομείο μεταφέρθηκε ο Δημήτρης Κουφοντίνας

4press

Δυτική Αχαΐα: Απατεώνας άρπαξε 25.000€ από 75χρονη παριστάνοντας τον βοηθό λογιστή

4press

Καιρός: Νέο κύμα καύσωνα με 40άρια τα επόμενα 24ωρα -Πότε πέφτει η θερμοκρασία

4press