Ειδήσεις

Νέα έξοδος της Ελλάδας στις αγορές με πενταετές ομόλογο

Με πενταετές ομόλογο ετοιμάζεται να βγει ξανά στις αγορές η Ελλάδα, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε ο ΟΔΔΗΧ.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΟΔΔΗΧ, το ομόλογο θα λήξει τον Φεβρουάριο του 2026. Η έκδοση έχει ανατεθεί στις Barclays, BofA Securities, Citi, Commerzbank, Morgan Stanley και Societe Generale και αναμένεται το βιβλίο προσφορών να ανοίξει αύριο, Τετάρτη.

«Η (κοινοπρακτική) συναλλαγή θα πραγματοποιηθεί στο κοντινό μέλλον με βάση τις συνθήκες που επικρατούν στην αγορά», επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Αυτή θα είναι η τρίτη έξοδος του ελληνικού δημοσίου στις αγορές το 2021, καθώς είχαν προηγηθεί οι επιτυχημένες εκδόσεις 10ετούς και 30ετούς τίτλου.

Η σημερινή εξέλιξη έρχεται σε συνέχεια της πρόσφατης αναβάθμισης του ελληνικού αξιόχρεου από την S&P σε «ΒΒ».

Related posts

«Πελοπόννησος EXPO 2019» -ΦΩΤΟ

4press

Προς αποφυλάκιση με βραχιολάκι η Εύα Καϊλή

4press

Κιβωτός του Κόσμου: Το νέο μοντέλο διοίκησης -Αλλαγές σε πρόσωπα και δομές, έρευνα για αναδοχές και υιοθεσίες

4press