Επικαιρότητα

Νέο ρεκόρ εμβολιασμών σε ένα 24ωρο -114.680 σε μια ημέρα

Με υψηλές ταχύτητες τρέχει τις τελευταίες ημέρες η επιχείρηση «Ελευθερία» στη χώρα μας, με τις προβλέψεις των ειδικών να κάνουν λόγο για ένα «ράλι» εμβολιασμών τόσο τον μήνα που διανύομε όσο και τον Ιούνιο.

Μετά τους 108.576 εμβολιασμούς της Τετάρτης, χθες Πέμπτη σημειώθηκε νέο ρεκόρ. Συγκεκριμένα, όπως προκύπτει από τα στοιχεία που ανανεώθηκαν την Πέμπτη 6 Μαΐου 2021 στην πλατφόρμα «emvolio.gov.gr», το τελευταίο 24ωρο έγιναν 114.680 εμβολιασμοί για τον κορωνοϊό. Από τα 114.680 τα 61.275 αφορούσαν την πρώτη δόση και τα 53.405 τη δεύτερη δόση.

Ενδεικτικές της μεγάλης συμμετοχής του κόσμου είναι και οι φωτογραφίες του πρακτορείου Intime από το εμβολιαστικό κέντρο του Περιστερίου το απόγευμα της Πέμπτης (6/5). Εκατοντάδες συμπολίτες μας έσπευσαν για ακόμα μία ημέρα να εμβολιαστούν, με τους 30άρηδες και 45άρηδες να οδηγούν την κούρσα.

Πριν από το τέλος Μαΐου θα ανοίξουν όλα τα εμβόλια για τους 30-44
Την Πέμπτη επίσης έγινε γνωστό ότι πριν το τέλος του μήνα θα ανοίξουν όλα τα εμβόλια για την ηλικιακή ομάδα των 30-44. Οπως αποκάλυψε ο υπουργός Υγείας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, σε ότι αφορά στο ερώτημα που τίθεται για το πότε θα είναι διαθέσιμα όλα τα εμβόλια και όχι μόνο αυτό της AstraZeneca στην ηλικιακή ομάδα των 30-44, αυτό θα γίνει πριν τα τέλη Μαΐου. Υπενθυμίζεται ότι μέχρι τώρα στις δύο αυτές ηλικιακές ομάδες, 30-39 και 40-44 διατίθεται μόνο το εμβόλιο της AstraZeneca. Μάλιστα η ανταπόκριση των ηλικιακών ομάδων αυτών ήταν εντυπωσιακή, με μαζική είσοδο στο σύστημα και μαζικό κλεισιμό ραντεβού για εμβολιασμό ήδη από τις πρώτες ώρες που δόθηκε η δυνατότητα.

5,4 εκατ. εμβολιασμοί μέχρι τέλος Μαΐου
Υπενθυμίζεται ότι στην καθιερωμένη ενημέρωση του υπουργείου Υγείας την εβδομάδα που διανύουμε ο κ. Θεμιστοκλέους εξέφρασε την εκτίμηση ότι μέχρι το τέλος Μαΐου αναμένεται να έχουν πραγματοποιηθεί 5,4 εκατ. εμβολιασμοί. Συγκεκριμένα, στόχος είναι να έχουν γίνει 3,5 εκατ. εμβολιασμοί με την μία δόση, ενώ 1,9 εκατ. θα έχουν εμβολιαστεί με τις δύο δόσεις.

Παράλληλα, ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες για την πορεία της εμβολιαστικής εκστρατείας στη χώρα αναφορικά με τις παραλαβές των εμβολίων αλλά και τα ραντεβού που έχουν κλειστεί. Συγκεκριμένα, εντός του μήνα:

Η Pfizer θα προμηθεύσει 2.150.000 δόσεις
Η Moderna 350.000 δόσεις
Η Johnson & Johnson επιβεβαίωσε την παράδοση 220.000 δόσεων και περιμένουμε επιβεβαίωση για ακόμα 80.000 δόσεις.
Η Astrazeneca επιβεβαίωσε την παράδοση 150.000 δόσεων και περιμένουμε επιβεβαίωση για πάνω από 300.000 δόσεις ακόμα.
Όπως έχει γίνει γνωστό από τις προηγούμενες ημέρες στόχος είναι να δημιουργηθούν νέα εμβολιαστικά κέντρα τα οποία θα λειτουργούν επτά ημέρες την εβδομάδα, πραγματοποιώντας εμβολιασμούς μέχρι τα μεσάνυχτα προκειμένου να αυξηθεί ο ρυθμός των ημερήσιων εμβολιασμών.

Related posts

Tι αλλάζει στις αναστολές συμβάσεων τον Μάιο

4press

Καταγγελία Γιαννάκου για κλειστές ΜΕΘ στον Ερυθρό Σταυρό

4press

Πέντε κατηγορίες οφειλετών εισφορών στο στόχαστρο του ΚΕΑΟ

4press