Ειδήσεις

Ρωσία: Ξεκίνησε ο εμβολιασμός και των ζώων κατά του κορωνοϊού

Ο εμβολιασμός των κατοικίδιων ζώων κατά του κορωνοϊού ξεκίνησε σε διάφορες περιοχές της Ρωσίας, δήλωσε σήμερα η σύμβουλος του επικεφαλής της ρυθμιστικής αρχής για την αγροτική οικονομία Roselchoznadzor Γιούλια Μελάνο.

Σύμφωνα με την Μελάνο, ο εμβολιασμός των ζώων ξεκίνησε από τις πόλεις Μόσχα, Ριαζάν και Μπριάνσκ ενώ σύντομα θα συνεχισθεί στο Τσελιάμπινσκ, την Κριμαία και την Αγία Πετρούπολη. Η σύμβουλος πρόσθεσε ότι ο εμβολιασμός γίνεται σε ιδιωτικά και κρατικά ιατρεία ζώων, τα οποία έχουν προμηθευθεί το εμβόλιο.

Το εμβόλιο Carnivac-Cov είναι το μοναδικό εμβόλιο για τα ζώα κατά του κορωνοϊού που έχει εγκριθεί στον κόσμο. Το εμβόλιο εγκρίθηκε τον Μάρτιο μετά από κλινικές δοκιμές που έδειξαν ότι δημιουργεί αντισώματα κατά του κορωνοϊού σε γάτες, σκύλους, αλεπούδες και μινκ.

Related posts

Βρέθηκε μόσχευμα για τον 15χρονο που έπαθε θερμοπληξία στο Μέτσοβο

4press

Οι συνάνθρωποί μας με εγκεφαλική παράλυση αποκτούν το δικό τους σπίτι

4press

Xιονοδρομικό Παρνασσού: Τραγικός θάνατος υπαλλήλου σκοτώθηκε όταν τον συνέθλιψε διαστρωτικό όχημα

4press