Υγεία & Fitness

ΚΕΕΛΠΝΟ: Υποχωρεί ο ιός της γρίπης – Επτά άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους την προηγούμενη εβδομάδα

Επτά άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη χώρα μας την προηγούμενη εβδομάδα από επιπλοκές της γρίπης, αριθμός μικρότερος από αυτόν που καταγράφονταν ανά εβδομάδα το μήνα Φεβρουάριο, ανεβάζοντας συνολικά τον αριθμό των νεκρών στους 118.

Σύμφωνα με τα νεωτέρα στοιχεία της έκθεσης επιδημιολογικής παρατήρησης του ΚΕΕΛΠΝΟ, το γεγονός αυτό δείχνει ότι το φαινόμενο της εποχικής γριπης άρχισε να βρίσκεται σε αποδρομή, χωρίς να έχει εκλείψει.

Κατά την εβδομάδα από 4 έως 10 Μαρτιου 2019, οι επισκέψεις σε γιατρό με γριπώδη συνδρομή παρουσιάζουν μείωση σε σύγκριση με την προηγούμενη πρώτη εβδομάδα του Μαρτίου, αναφέρουν τα νεότερα στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία « η δραστηριότητα της γρίπης στην Ελλάδα παρουσιάζει μειίωση».

Συνολικά, από την αρχή εμφάνισης της γρίπης στη χώρα μας έχουν καταγραφεί 353 σοβαρά κρούσματα εργαστηριακά επιβεβαιωμένης γρίπης, από τα οποία τα 340 με νοσηλεία σε Μ.Ε.Θ. Από αυτούς τους ασθένεις εμβολιασμένοι ήταν οι 53 (16%). Το ίδιο χρονικο διάστημα έχουν καταγραφεί συνολικά 118 θανατοι απο εργαστηριακά επιβεβαιωμένη γριπη. Οι 105 θανατοι αφορουσαν σε ασθενείς με νοσηλεία σε Μ.Ε.Θ και 13 σε ασθενείς χωρις νοσηλεια σε Μ.Ε.Θ σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Την προηγούμενη εβδομάδα, στα Εργαστηρια Αναφορας Γριπης ελεγχθηκαν για ιους γριπης συνολικα 203 κλινικα δειγματα, ολα απο νοσοκομεια. Τα 52 (25,6%) εξ αυτων ηταν θετικα για ιους γριπης τυπου Α. Τα 45 στελεχη τυπου Α υποτυποποιηθηκαν και εξ αυτων τα 17 (37,8%) ανηκαν στον υποτυπο Α(Η3Ν2) και τα 28 (62,2%) στον υποτυπο Α(Η1Ν1). 

Related posts

Το να νικάς τον καρκίνο δεν συγκρίνεται με κανένα κύπελλο

4press

5 έξυπνοι τρόποι να βάλουμε τα αιθέρια έλαια στην κουζίνα μας – Για ατμόσφαιρα – καθαριότητα – υγεία

4press

Συγκλονιστική επιστημονική ανακάλυψη: Ο εγκέφαλος των γουρουνιών αναγεννιέται λίγο μετά τον θάνατο τους – Τι σημαίνει για τον άνθρωπο

4press

Leave a Comment