Παρά τους περίπου 6 εκατομμύρια εμβολιασμένους Έλληνες τα κρούσματα, οι νοσηλείες και οι θάνατοι παραμένουν σε υψηλό επίπεδο και έτσι η κυβέρνηση ετοιμάζει νέα τοπικά lockdown.
Η κυβέρνηση ήδη έκλεισε αρκετές τουριστικές περιοχές εν μέσω τουριστικής περιόδου, ενώ πλέον ακολουθούν και άλλες περιοχές.
Ηδη, από προχθές, έγινε γνωστό ότι παρατείνεται η ισχύς των ειδικών, τοπικού χαρακτήρα, μέτρων στις Περιφερειακές Ενότητες Χανίων, Ηρακλείου και Ρεθύμνου, ενώ στο ίδιο καθεστώς ειδικών, τοπικού χαρακτήρα μέτρων εντάσσεται και η Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας.
Ωστόσο, όπως φαίνεται από τα στοιχεία που δημοσιοποιεί ο ΕΟΔΥ, αρκετές ακόμα περιοχές της χώρας, νησιωτικές και ηπειρωτικές «φλερτάρουν» με τα περιοριστικά μέτρα καθώς, εκτός από την κατακόρυφη αύξηση των κρουσμάτων, καταγράφουν και υψηλότατα επίπεδα θετικότητας.
Τουλάχιστον 10 περιοχές
Τουλάχιστον δέκα από αυτές τις περιοχές βρίσκονται στο… στόχαστρο των υγειονομικών Αρχών που προσανατολίζονται στην κατεύθυνση της επιβολής μέτρων, τα οποία θα έχουν τη μορφή τοπικών lockdown, πριν η κατάσταση γίνει ανεξέλεγκτη.
Πρόκειται για τις Αχαΐα, Ηλεία ,Καβάλα, Κοζάνη, Εβρο , Λάρισα , από την ηπειρωτική Ελλάδα.
Επίσης, από τη νησιωτική χώρα οι Νάξος , Κάλυμνος , Ρόδος , Κέρκυρα λόγω των πολλών κρουσμάτων, και οι Ικαρία, Ανδρος, Ιθάκη, νησιά Αργοσαρωνικού λόγω του υψηλού ποσοστού θετικότητας .
