Πολιτισμός - Lifestyle Τεχνολογία & Επιστήμη

Πάτρα: Με κάθε λαμπρότητα τιμήθηκε ο Άγιος Φανούριος

Με κάθε λαμπρότητα τιμήθηκε ο Άγιος Φανούριος στην Πάτρα. Δεκάδες πιστοί βρέθηκαν το διήμερο στον Ιερό Ναό στην περιοχή της Γούβας για να ανάψουν ένα κεράκι και να προσευχηθούν.

Ωστόσο και φέτος σημειώθηκαν προβλήματα κατά τη μετακίνηση του κόσμου εξαιτίας του κακού οδικού δικτύου στην περιοχή με αποτέλεσμα να δυσκολεύεται η πρόσβαση τον ιερό ναό καθώς και λόγω της έλλειψης ελεύθερου χώρου στάθμευσης.

Αγιος Φανούριος

Η ιστορική ύπαρξή του αγνοήθηκε μέχρι και τον 14ο αιώνα, οπότε και ενευρέθη εικόνα του, στο νησί της Ρόδου[1]. Σύμφωνα με την εικόνα του, ο άγιος ήταν νεαρός στρατιώτης ο οποίος υπέστη 12 μαρτύρια[2]. Υπάρχει επίσης η υπόθεση από ερευνητές ότι ο άγιος συγχέεται με τον Άγιο Γεώργιο, καθώς η εικόνα φαίνεται να έχει αρκετές ομοιότητες με αυτή του Αγίου Γεωργίου.

Από την εύρεση της εικόνας θεωρείται προστάτης του νησιού της Ρόδου. Γρήγορα μάλιστα η φήμη του ως αγίου απλώθηκε στα Δωδεκάνησα, την Κύπρο, την Κρήτη, τη Χίο, τη Λέσβο και τον υπόλοιπο ελληνικό χώρο. Σήμερα υπάρχουν πολλές εκκλησίες κτισμένες στο όνομά του. 

Related posts

Ο Φωκίων Ζαΐμης έγινε νονός: Βάπτισε το γιο της Μαρίας Κυριακοπούλου και του Βαγγέλη Κλίνη

4press

O γεωπόνος Βασίλης Ζαφειρόπουλος στη 4press

4press

Καιρός: Βροχές και καταιγίδες σήμερα – Πού θα είναι πιο έντονα τα φαινόμενα

4press