Υγεία & Fitness

Γιατροί ΜΕΘ του Νοσοκομείου Ρεθύμνου: Μας εξωθούν σε παραίτηση

Οι γιατροί της ΜΕΘ Covid του νοσοκομείου Ρεθύμνου καταγγέλλουν ότι ωθούνται σε παραίτηση από τις ελλείψεις στο προσωπικό του νοσοκομείου.

Ότι εξωθούνται σε παραίτηση καταγγέλλουν οι γιατροί της ΜΕΘ του νοσοκομείου Ρεθύμνου, καθώς όπως αναφέρουν γίνεται συνεχής προσπάθεια ανάληψης αρμοδιοτήτων πέραν των δικών τους.

Σύμφωνα με τους ίδιους, η διοίκηση τους αναγκάζει «κλιμακούμενα εδώ και μεγάλο διάστημα» να αναλάβουν καθήκοντα πέραν των αρμοδιοτήτων και της επιστήμης τους, «καθιστώντας την ήδη πιεσμένη δουλειά μας, που είναι εντός της μονάδας, δευτερεύουσα και επισφαλή τόσο για τους νοσηλευόμενους της ΜΕΘ όσο και για τους γιατρούς της».

Στην επιστολή μεταξύ άλλων ανέφεραν: «Βρισκόμαστε στο 2ο χρόνο της Πανδημίας και παρά τις διαβεβαιώσεις της διοίκησης λειτουργούμε με το ίδιο προσωπικό. 2 γιατροί στην Πνευμονολογική 3 γιατροί στα ΤΕΠ, 5 γιατροί στη ΜΕΘ και 4 γιατροί στην Παθολογική. Αυτοί είμαστε με ελάχιστα παροδικά «μπαλώματα» από ανειδίκευτο προσωπικό, που ευπρόσδεκτο είναι και απαραίτητο, αλλά δεν αρκεί. Όποιος και να σας πει κάτι άλλο αυτή είναι η αλήθεια. Μέχρι τώρα προσπαθήσαμε να κρατήσουμε τα τμήματα μας ανοιχτά προσφέροντας τις σωστές υπηρεσίες στους ασθενείς μας. Επίσης να υποστηρίξουμε μια νέα κλινική COVID, η οποία όλο και επεκτείνεται και τώρα έχει 36 κρεβάτια.

Επιστημονικά και ιατρικά μπορούμε να υποστηρίξουμε την πανδημία. Γιατρούς δεν έχουμε. Εξαντλούμε τις δυνάμεις μας για να προστατέψουμε την ασφάλεια των ασθενών μας, όμως το έργο αυτό έχει γίνει απίστευτα δύσκολο, όσο ο καιρός περνάει και βοήθεια δεν έρχεται. Με αίσθημα ευθύνης μεγάλη αγάπη για τους πολίτες του Ρεθύμνου».

Related posts

Η Εθνική νέων ανδρών πόλο στην κορυφή της παγκόσμιας υδατοσφαίρισης!

4press

Τα Αδέσποτα Κινδυνεύουν Να Μείνουν Νηστικά Λόγω Κορωνοϊού – Ξηρά Τροφή Από Τον Δήμο Αλεξανδρούπολης

4press

Στο τραπέζι το τέλος στο πιστοποιητικό εμβολιασμού, προσεχώς οι αποφάσεις

4press