Ειδήσεις

Παραπέμπονται για παρατυπίες στην παραγωγή φέτας 13 επιχειρήσεις

Για τις νέες παραπομπές επιχειρήσεων, ο ΕΛΓΟ Δήμητρα εισηγείται την επιβολή προστίμων.

Παρατυπίες στην παραγωγή φέτας και γαλακτοκομικών προϊόντων διαπιστώθηκαν από τον ΕΛΓΟ Δήμητρα σε 13 τυροκομικές επιχειρήσεις, οι οποίες και παραπέμπονται στις αρμόδιες υπηρεσίες με το αίτημα της επιβολής προστίμων.

Συγκεκριμένα, με χθεσινές αποφάσεις του ΔΣ του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ, απεστάλη στις αρμόδιες υπηρεσίες του ΥπΑΑΤ κατάλογος επιχειρήσεων γάλακτος και παραγωγής τυροκομικών προϊόντων, για τις οποίες προτείνεται η επιβολή διοικητικών κυρώσεων (προστίμων).

Oι εισηγήσεις αφορούν δύο κατηγορίες επιχειρήσεων:

1. Επτά επιχειρήσεις στις οποίες, κατά τους επιτόπιους ελέγχους κλιμακίων του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ (Απρίλιος – Ιούλιος 2021), διαπιστώθηκαν παραβάσεις (μη ακριβής Μηνιαία Δήλωση Ισοζυγίου Εισροών/Εκροών Γάλακτος).

2. Έξι επιχειρήσεις στις οποίες, μετά από διοικητικούς ελέγχους των υπηρεσιών του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ (Αύγουστος 2021), διαπιστώθηκε ότι προέβησαν σε ουσιώδεις τροποποιήσεις των Μηνιαίων Δηλώσεων Ισοζυγίου Εισροών / Εκροών Γάλακτος, μετά την προβλεπόμενη καταληκτική προθεσμία υποβολής τους.

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση ο ΕΛΓΟ Δήμητρα υλοποιεί την απόφαση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σπήλιου Λιβανού για ελέγχους σε προϊόντα με ετικέτες ΠΟΠ/ΓΕΠ,  με στόχο την προστασία των συνεπών παραγωγών και την ασφάλεια και ενημέρωση των καταναλωτών.  «Η διασφάλιση της διαφάνειας και της νομιμότητας αποτελεί κορυφαία στρατηγική πολιτική του ΥΠΑΑΤ, η ηγεσία του οποίου, έχει δεσμευτεί ότι οι έλεγχοι όχι μόνο θα συνεχισθούν αλλά και θα ενταθούν ώστε το «μαχαίρι θα φτάσει στο κόκκαλο», σημειώνεται.

Related posts

ΑΝΔΡΑΒΙΔΑ ΚΥΛΛΗΝΗ: Θρίαμβος Γιάννη Λέντζα – Δείτε όλα όσα έγιναν μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος

4press

Τροχαίο δυστύχημα στην Παραβόλα – Νεκρός ο 39χρονος οδηγός (φωτο)

4press

Σε λειτουργία το mySynigoroslive για ραντεβού με τον Συνήγορο του Πολίτη

4press