Επικαιρότητα Υγεία & Fitness

Πλεύρης: Αμετάβλητη σε αυτή τη φάση η υποχρεωτικότητα

Σε αυτή τη φάση ως κυβέρνηση θεωρούμε ότι η υποχρεωτικότητα εξαντλείται στους υγειονομικούς και σε όσες άλλες ομάδες έχει ανακοινωθεί, αλλά όλα είναι στο τραπέζι ανάλογα με τις εξελίξεις, επισήμανε στον ΣΚΑΪ 100,3 ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

Αναφερόμενος στον εμβολιασμό των παιδιών, τόνισε ότι έχει αποδειχτεί ότι εάν οι ηλικίες 12-17 ετών εμβολιαστούν, θωρακίζουμε τα παιδιά. Στο πλαίσιο αυτό, κάλεσε τους γονείς να συμβουλευτούν τον παιδίατρο τους και όχι το διαδίκτυο. 
 
Ανέφερε επίσης ότι το ΕΣΥ δεν είναι αναγκαστικά κρατικό σύστημα, ενώ ο ΕΟΠΥΥ πρέπει να αρχίσει να λειτουργεί με όρους ασφαλιστικής εταιρείας και πρόσθεσε ότι τα ΣΔΙΤ μέσα στα νοσοκομεία θα εξειδικευτούν.

«Το κράτος μπορεί να θεωρεί ότι το συμφέρει καλύτερα να πληρώνει τον ιδιώτη για εξετάσεις μέσα στα νοσοκομεία, ενώ ο πολίτης δεν θα πληρώνει», είπε, τονίζοντας ότι τα ΣΔΙΤ θα αναπτυχτούν και στην πρωτοβάθμια Υγεία. 

Ο κ. Πλεύρης διευκρίνισε ότι εμβολιασμένοι συνοδοί ασθενών δεν οφείλουν να προσκομίσουν αρνητικό rapid test κατά την επίσκεψη τους σε ιατρεία, διαγνωστικά κέντρα αλλά και οδοντιατρεία, ωστόσο χρειάζεται προσκόμιση αρνητικού rapid test κατά την είσοδό τους σε νοσοκομείο.

Related posts

Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος: 5 προτάσεις στον υπουργό Υγείας για την ενίσχυση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας

4press

Μάχη για τη ζωή του δίνει 12χρονος στην ΜΕΘ Παίδων Πάτρας έπειτα από τροχαίο στη Λευκάδα

4press

Νέα δημοσκόπηση της Metron Analysis

4press