Τεχνολογία & Επιστήμη

Ιπτάμενα ταξί στο Λονδίνο από το 2025

Τα ηλεκτρικά οχήματα κάθετης απογείωσης και προσγείωσης θεωρούνται πιο αθόρυβα, πιο καθαρά και πιο φθηνά από τα ελικόπτερα

Κέντρο για ιπτάμενα ταξί σκοπεύει να δημιουργήσει έως το 2025 το αεροδρόμιο του Χίθροου στο Λονδίνο, σε συνεργασία με την startup Vertical Aerospace Group.

Όπως ανακοινώθηκε σήμερα, το αεροδρόμιο θα διερευνήσει πώς μπορεί να εντάξει το ηλεκτρικό αεροσκάφος της Vertical στις λειτουργίες του, σε συνεργασία με τις αρχές.

Η Vertical έχει δεχθεί προ-παραγγελίες για 1.350 από τα ηλεκτρικά ιπτάμενα αυτοκίνητά της, τα οποία μπορούν να μεταφέρουν τέσσερις επιβάτες και έναν πιλότο. Ανάμεσα στους πελάτες της είναι η Virgin Atlantic Airways.

Τα ηλεκτρικά οχήματα κάθετης απογείωσης και προσγείωσης, που θεωρούνται πιο αθόρυβα, πιο καθαρά και πιο φθηνά από τα ελικόπτερα, θα δοκιμαστούν το επόμενο διάστημα σε Λονδίνο, Τόκιο και Σάο Πάολο.

Οι εταιρείες του ανερχόμενου κλάδου βλέπουν μια ευκαιρία για τη δημιουργία μίας νέας αγοράς μετακινήσεων, που θα μεταφέρει επιβάτες μεταξύ πόλεων, χρησιμοποιώντας τα αεροδρόμια ως αρχική βάση. Όμως, υπάρχουν σοβαρά εμπόδια στο κομμάτι της ασφάλειας και της εποπτείας, καθώς και σοβαρές ανησυχίες από τις κοινότητες.

Η Vertical στοχεύει η πρώτη δοκιμαστική πτήση του VA-X4 να γίνει το 2022, με την μαζική παραγωγή να ξεκινά το 2024.

Related posts

BINTEO: Ο Πυρονόμος Γ.Χατζής της 6ης ΕΜΑΚ ο επίσημος εκπαιδευτής χειριστών drone του Π.Σ στη Δυτ.Ελλάδα – Εκπαιδεύτηκαν στην Κρήτη για τα drones της ΕΜΑΚ

4press

CDC: Οι πιο επικίνδυνοι ταξιδιωτικοί προορισμοί λόγω κορονοϊού

4press

ΣΕΒ: Δέσμη 11 προτάσεων για πράσινη οικονομία και πράσινα επαγγέλματα

4press