Επικαιρότητα

Καθολικό lockdown και για εμβολιασμένους στην Αυστρία, για 20 μέρες -Η 1η χώρα στη Δ. Ευρώπη που κάνει το βήμα

Η Αυστρία ανακοίνωσε την επιβολή lockdown για τον πληθυσμό, περιλαμβανομένων των εμβολιασμένων.

Έτσι, η Αυστρία θα γίνει από τη Δευτέρα η πρώτη χώρα στη Δυτική Ευρώπη που θα επιβάλει εκ νέου ένα ολικό lockdown για την Covid-19 αυτό το φθινόπωρο, ώστε να αντιμετωπίσει ένα νέο κύμα λοιμώξεων. Επίσης, όπως ανακοινώθηκε, η αυστριακή κυβέρνηση θα καταστήσει υποχρεωτικό τον εμβολιασμό από την 1η Φεβρουαρίου.

Το lockdown θα διαρκέσει αρχικά 10 ημέρες και το πολύ 20 ημέρες, δήλωσε ο συντηρητικός καγκελάριος Αλεξάντερ Σάλενμπεργκ σε συνέντευξη Τύπου, προσθέτοντας ότι η υποχρέωση εμβολιασμού θα εισαχθεί την 1η Φεβρουαρίου, αφού παρά τις προσπάθειες της κυβέρνησης και τις ενημερωτικές εκστρατείες, δεν ήταν αρκετός ο αριθμός εκείνων που προσήλθαν για να κάνουν το εμβόλιο. «Δεν θέλουμε πέμπτο κύμα, έκτο και έβδομο», είπε ο Σάλενμπεργκ, χαρακτηρίζοντας σκληρό βήμα το lockdown. «Πονάει πολύ», πρόσθεσε, στρέφοντας -χωρίς να το κατονομάσει- τα πυρά του στο ακροδεξιό κόμμα FPÖ, η κριτική του οποίου κατά των εμβολίων συνιστά ουσιαστικά «επίθεση στο σύστημα υγείας μας».

Όπως είπε ο Αυστριακός καγκελάριος, το lockdown θα επαναξιολογηθεί μετά από δέκα ημέρες και το αργότερο στις 13 Δεκεμβρίου θα αρθεί για τους εμβολιασμένους και όσους ανέρρωσαν από την Covid-19.

Related posts

Τρόμος για πλαστικό χειρουργό και την γυναίκα του, ληστές «μπούκαραν» με όπλα σπίτι τους και πήραν κοσμήματα αξίας 200.000 ευρώ

4press

Η Αυστραλία καταργεί την απομόνωση στο σπίτι για τους ασθενείς με Covid

4press

Ύστατο χαίρε στον Νταβίντ Σασόλι: Τελέστηκε η κηδεία του προέδρου του ΕΚ παρουσία πολλών αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων (φωτο)

4press