Ειδήσεις

“Το 75% του ενήλικου πληθυσμού είναι εμβολιασμένο -Δεν χρειάζεται lockdown”

Με σημερινές δηλώσεις τους ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γιώργος Γεωργαντάς και ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας τόνισαν πως με το 73%-75% του ενήλικου πληθυσμού να είναι εμβολιασμένο, δεν υπάρχει λόγος για κλείσιμο της κοινωνίας και της οικονομίας.

Πλεύρης: Δεν θα υπάρξει lockdown – «Όχι» σε rapid test για είσοδο σε σουπερμάρκετ
«Όταν το 73% των ενηλίκων είναι εμβολιασμένοι, δεν θα υπάρξει lockdown. Το ΕΣΥ αυτή τη στιγμή δεν είναι μονοθεματικό, εξυπηρετεί και Covid και non-Covid περιστατικά και γι’ αυτό πιέζεται. Βρισκόμαστε στην κορύφωση του τέταρτου κύματος, πιέζεται όλη η Ευρώπη και προηγούμαστε σε σχέση με άλλες χώρες», τόνισε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Πρόσθεσε παράλληλα ότι δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή συζήτηση για rapid test στους ανεμβολίαστους για σουπερμάρκετ ή είδη πρώτης ανάγκης. «Έχουμε πάρει συγκεκριμένα μέτρα που στο 90% αφορούν μη εμβολιασμένους, όχι τιμωρητικά, αλλά γιατί αυτοί κινδυνεύουν», διευκρίνισε.

Πλεύρης: Για τις επόμενες 10 με 15 ημέρες θα έχουμε πίεση στο ΕΣΥ
Σύμφωνα με τον κ. Πλεύρη, τουλάχιστον τις τελευταίες 10 ημέρες υπάρχει σταθεροποίηση των κρουσμάτων, σε υψηλό επίπεδο όμως, κι αυτό σημαίνει ότι ακολουθεί η πίεση στις νοσηλείες και τους θανάτους που έπονται της κορύφωσης στα κρούσματα. «Περιμένουμε επιπεδοποίηση και κάμψη για να υπάρξει αποσυμφόρηση. Για τις επόμενες 10 με 15 μέρες θα έχουμε πίεση στο ΕΣΥ, αλλά αυτή τη στιγμή, έστω και με καθυστέρηση, υπάρχει σοβαρή προσέλευση συμπολιτών μας και για πρώτη και για τρίτη δόση, πάνω από 1 εκατ. άνθρωποι, πάμε σε αρκετά καλή εμβολιαστική κάλυψη». «Θα θέλαμε μεγαλύτερη προσέλευση στους άνω των 60 συμπολιτών μας στην πρώτη δόση», παραδέχθηκε, ενώ εστίασε και στη σημαντικότητα της τρίτης δόσης.

Επικαλούμενος τα στοιχεία του ΕΟΔΥ, ο κ. Πλεύρης σημείωσε πως από την αρχή του χρόνου στα κρούσματα είμαστε 85% ανεμβολίαστοι, 15% εμβολιασμένοι, στις ΜΕΘ 94% ανεμβολίαστοι, 6% εμβολιασμένοι και στους θανάτους 90% ανεμβολίαστοι, 10% εμβολιασμένοι. «Πριν από έναν μήνα στους εμβολιασμούς ήμασταν στο 64%-65% του ενήλικου πληθυσμού, τώρα είμαστε στο 73,5%», τόνισε.

Γεωργαντάς: Το πρόβλημα λύνεται μόνο με τον εμβολιασμό
«Πάμε εξαιρετικά. Στους εμβολιασμούς πρώτης δόσης την Παρασκευή θα περάσουμε τα 7 εκατομμύρια», δήλωσε σήμερα ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γιώργος Γεωργαντάς, ενώ τόνισε ότι κάθε μέρα μπαίνουν 20.000-25.000 καινούργιοι συμπολίτες μας και κλείνουν ραντεβού.

Για την τρίτη αναμνηστική δόση είπε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ότι περάσαμε το ένα εκατομμύριο εμβολιασθέντες και χθες μόνο έκλεισαν το ραντεβού τους 125.000 για την τρίτη δόση, ενώ προχθές ήταν 150.000.

Related posts

Έρχεται νομοσχέδιο για την προστασία των δανειοληπτών: Θα προβλέπει την πλήρη κάλυψη από το κράτος του συνόλου ή μέρους των δόσεων δανείων

4press

ΦΩΤΟ: Ηχηρή κινητοποίηση για την Πατρών Πύργου – “Τα λόγια τελείωσαν, είναι η ώρα του αγώνα”

4press

Υπόθεση Τοπαλούδη: Μηνύσεις για τις χυδαίες αναρτήσεις στο προφίλ της – Προσβάλλουν τη μνήμη της λένε οι γονείς

4press